Ιστορία από… παραμύθι: Ο καυγάς του Ζεσούς με τον Πεπ, το «θέλω να φύγω από τη Σίτι» και το γκολ της δικαίωσης! (vid)

Μία ιστορία που ουδείς φανταζόταν, αποκάλυψε ο Γκαμπριέλ Ζεσούς σε πρόσφατη συνέντευξή του, αναφορικά με τον λόγο που αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Μάντσεστερ Σίτι…



Ιστορία από… παραμύθι: Ο καυγάς του Ζεσούς με τον Πεπ, το «θέλω να φύγω από τη Σίτι» και το γκολ της δικαίωσης! (vid)

Θα αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν ο Γκαμπριέλ Ζεσούς να αποφασίσει να αποχωρήσει από το Μάντσεστερ και τη Σίτι, ενώ η ομάδα του κυριαρχεί στο «Νησί» και έχει ως μοναδικό στόχο να κατακτήσει το Champions League. Κάτι που έμοιαζε μαθηματικά βέβαιο πως θα συμβεί, παρά την αποτυχία του 2020, στον τελικό απέναντι στην Τσέλσι…

Υπάρχουν πράγματα που σαφώς δεν γνωρίζουμε. Κανείς δεν ξέρει την ψυχολογία ενός ποδοσφαιριστή, κανείς δεν μπορεί να αντιληφθεί τι έχει προηγηθεί ενός ματς, και για ποιον λόγο ένας που είναι συνήθως… θετικός, στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν αποδίδει τα μέγιστα.

Ένα τέτοιο story αποφάσισε να διηγηθεί ο Γκαμπριέλ Ζεσούς, ο οποίος επισήμανε σε δηλώσεις του πως η αρχή του τέλους, έλαβε χώρα πριν από ένα ματς ομίλων στο Champions League με αντίπαλο την Παρί Σεν Ζερμέν.

Ήταν ο μοναδικός διαθέσιμος σέντερ φορ και μία μέρα πριν, ο Πεπ Γκουαρδιόλα τον είχε δοκιμάσει στην προπόνηση με τους βασικούς. Μερικές ώρες πριν από το ματς, ο Καταλανός του ανακοίνωσε πως δεν θα είναι στην ενδεκάδα. Αντί για αυτόν, ο Ολεκσάντρ Ζιντσένκο θα ξεκινούσε την συνάντηση ως «ψεύτικο εννιάρι».

Στο άκουσμα αυτής της απόφασης, ο Βραζιλιάνος… δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει την επιλογή του Πεπ. Μπήκε στα αποδυτήρια κλαίγοντας, τηλεφώνησε στη μαμά του και της είπε πως θέλει να φύγει. Τον στήριξε σε όλα, συμφώνησε μαζί του, ακόμη και ο ίδιος ο Ουκρανός δεν κατάλαβε ποτέ γιατί συνέβη αυτό, στο νικηφόρο 2-1 του «Έτιχαντ» με τους Γάλλους.

Με το σκορ όμως στο 1-1, ο Πεπ τον ρίχνει στο ματς. Και ο Γκαμπριέλ Ζεσούς δικαιώνεται στον απόλυτο βαθμό. Περνά στον αγωνιστικό χώρο στο 54’ αντί του Ζιντσένκο και 18 λεπτά μετά, κρίνει το παιχνίδι με γκολ του. Ωστόσο, ούτε αυτό ήταν ικανό για να του αλλάξει την απόφαση. Φεύγει, πηγαίνει στην Άρσεναλ και η ιστορία από εκεί και πέρα, είναι γνωστή… Πιθανώς, δεν μετάνιωσε ποτέ για εκείνο το τηλεφώνημα!

 

Δημήτρης Μανάκος