Το ματς που ο Μεσούτ Εζίλ «έδειξε» στη Ρεάλ Μαδρίτης ποιος πρέπει να είναι ο επόμενος…

H μεταγραφή του Αρντά Γκιουλέρ στη Ρεάλ Μαδρίτης ολοκληρώθηκε, με τον Μεσούτ Εζίλ να έχει διαδραματίσει - έστω και άθελά του - σημαντικό ρόλο στην «εκτόξευση» του νεαρού.  



Το ματς που ο Μεσούτ Εζίλ «έδειξε» στη Ρεάλ Μαδρίτης ποιος πρέπει να είναι ο επόμενος…

Αποτελεί αδιαμφισβήτητα σπουδαίο πόλο έλξης για νεαρούς ποδοσφαιριστές η Ρεάλ Μαδρίτης. Ένας παίκτης που αισίως… ενηλικιώνεται, μεγάλωσε με τη «Βασίλισσα», την είδε στα καλύτερά της και την παρακολούθησε να κυριαρχεί πλήρως στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Μία τέτοια περίπτωση αποτελεί αδιαμφισβήτητα ο Αρντά Γκιουλέρ, με τον 18χρονο επιθετικό να μετακομίζει οριστικά στην Ισπανία. Κάπως έτσι εκπληρώνει ένα από τα όνειρά του, καθώς αφήνει την Φενέρ και την Τουρκία, για να μεταβεί στο κορυφαίο club παγκοσμίως, τουλάχιστον αναφορικά με τις κατακτήσεις του.

Μπορεί να μην ακούγεται… πιθανό, αλλά δεν μοιάζει απίθανο, ο Μεσούτ Εζίλ να έχει διαδραματίσει καίριο ρόλο στην «εκτόξευση» της καριέρας του Αρντά Γκιουλέρ. Γιατί το λέμε αυτό; Όχι μόνο διότι αμφότεροι βρέθηκαν στην Τουρκία την ίδια χρονική περίοδο, αλλά πολύ δε περισσότερο, εξαιτίας μία συγκεκριμένης αναμέτρησης, προ διετίας, που ο νεαρός έλαμψε δίπλα στον τέως ποδοσφαιριστή της Άρσεναλ.

 

Ο λόγος για την εντός έδρας συνάντηση της Φενέρμπαχτσε με την Αντάλιασπορ, στην δεύτερη αγωνιστική του τουρκικού πρωταθλήματος, το 2021. Το σκορ μένει στο 0-0 μέχρι και το 89’, αλλά ακολούθως, μαζί αποφασίζουν να αναλάβουν δράση.

Πρώτα ο Γκιουλέρ καταγράφει ασίστ για το γκολ του Ζάιτς και εν συνεχεία, στο 92ο λεπτό, ο Εζίλ αποφασίζει να του δείξει πώς γίνεται. Δίνει την τελική πάσα για το γκολ του Βαλένσια και η Φενέρ του Βίτορ Περέιρα ξεπερνά το εμπόδιο της αντιπάλου της.

Ο «μικρός» ξεκινά να καθιερώνεται. Αυτό ήταν και το μοναδικό ματς στην καριέρα του που συνυπήρξε με τον Μεσούτ Εζίλ. Και τι ματς…

Δημήτρης Μανάκος