Τσέλσι: Δυο χρόνια μετά, έχει… εξαφανιστεί η ομάδα που κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ!

Απίθανη αλλαγή στην Τσέλσι. Τα δύο χρόνια που έχουν περάσει από την ημέρα που η ομάδα αναρριχήθηκε στην κορυφή της Ευρώπης μοιάζουν πλέον τόσο μακρινά… Και η ανάμνηση αυτή φαντάζει ακόμα πιο «φθαρμένη», αν σκεφτεί κανείς πως σχεδόν ολόκληρη εκείνη η ομάδα δεν υπάρχει πλέον!  



Τσέλσι: Δυο χρόνια μετά, έχει… εξαφανιστεί η ομάδα που κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ!

Τοποθεσία: Πόρτο

Ημερομηνία: 29 Μαΐου 2021

Κατάσταση: Περίεργη, λόγω κορονοϊού

Η Τσέλσι κοντράρεται με την Μάντσεστερ Σίτι στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και οι «μπλε» του Τόμας Τούχελ καταφέρνουν να βρεθούν ξανά στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 9 χρόνια, χάρη στο γκολ του Κάι Χάβερτς από την μαγική ασίστ του Μέισον Μάουντ. Αυτομάτως, η φάση του γκολ περιλαμβάνει δυο ποδοσφαιριστές που φέτος έβγαλαν την μπλε φανέλα και φόρεσαν τα κόκκινα. Ο Άγγλος, αυτά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Γερμανός, αυτά της Άρσεναλ.

Και φυσικά δεν είναι οι μοναδικοί που σε αυτά τα δύο χρόνια και κάτι μέρες που έχουν μεσολαβήσει από εκείνο το ματς με τους «πολίτες» για το τρόπαιο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, κούνησαν μαντήλι στο κλαμπ του Λονδίνου.

Η ανάγνωση της αποστολής της Τσέλσι από εκείνο το παιχνίδι με όσους είχε διαθέσιμους και επέλεξε ο Τούχελ, προκαλεί… σοκ, το φετινό καλοκαίρι.

Κάτω απ’ τα δοκάρια ο Εντουάρντ Μεντί. Αποτελεί παρελθόν. Αθπιλικουέτα, Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ και Τζέιμς στα μετόπισθεν. Μονάχα ο Βραζιλιάνος και ο Άγγλος παραμένουν στο ρόστερ. Ο Ισπανός επέστρεψε στην πατρίδα του κι εκεί θα βρει και τον Γερμανό στόπερ.

Στα χαφ, ο Καντέ με τον Ζορζίνιο και τον Τσίλγουελ. Ο τελευταίο είναι παρών στα πλάνα του Ποτσετίνο, οι άλλοι δύο έχουν αποχωρήσει προς Σαουδική Αραβία και… μια άλλη γειτονιά του Λονδίνου.

Μάουντ, Βέρνερ και Χάβερτς βρίσκονταν στην επίθεση. Και δεν βρίσκονται πια εκεί.

Πάμε και στον πάγκο; Να πάμε…

Καμπαγιέρο, Κέπα, Αλόνσο, Έμερσον, Κρίστενσεν, Ζούμα, Γκίλμουρ, Κόβασιτς, Χάντσον – Οντόι, Πούλισικ, Ζίγιεχ, Ζιρού.

Μονάχα ο Χακίμ Ζίγιεχ παραμένει τυπικά στο ρόστερ, αν και θέλει εδώ και μήνες ν’ αποχωρήσει, αλλά «κόβεται» συνεχώς στα ιατρικά. Ούτε στην Παρί κατάφερε να πάρει, ούτε στην Αλ – Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Συμπέρασμα: Τρεις ποδοσφαιριστές από την 11άδα εκείνου του τελικού κι ένας από τους 12 του πάγκου. Τέσσερις από τους 23. Και μιλάμε για μόλις μια διετία πίσω…

Ολική αναδιάρθρωση, λέγεται αυτό…

 

 

Κώστας Ζάλιαρης