Τέλος εποχής για Ντε Χέα στην Γιουνάιτεντ!

Οι δύο πλευρές ήταν αδύνατο να τα βρουν και κάπως έτσι οριστικοποιήθηκε το φινάλε του Νταβίδ Ντε Χέα από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπειτα από αρκετό καιρό διαπραγματεύσεων για νέο συμβόλαιο. 



Τέλος εποχής για Ντε Χέα στην Γιουνάιτεντ!

Αν και είχε αποφασίσει να μείνει και με μεγάλη μείωση μισθού, υπογράφοντας μάλιστα το συμφωνητικό που φερόταν να του έχει προσφέρει η Γιουνάιτεντ, ο Ντε Χέα είδε το κλαμπ να κάνει πίσω, να μην θέτει σε ισχύ το νέο deal τους και να ρίχνει ακόμα περισσότερο το οικονομικό. 

Οι νέες συζητήσεις δεν έβγαλαν κάπου, φυσικά ο Ισπανός πορτιέρε αντιλήφθηκε το γεγονός πως έλλειψη σεβασμού προς το πρόσωπό του, την προσφορά του και τις ικανότητές του και κάπως έτσι, μερικές μέρες μετά και την τυπική ολοκλήρωση του συμβολαίου του, ο Ντε Χέα αποτελεί οριστικά παρελθόν από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 

Έχοντας σπάσει αρκετά ρεκόρ, έχοντας σταθεί στα δύσκολα, έχοντας κάνει και ο ίδιος "κοιλιά" ανα διαστήματα, αλλά όντας καθοριστικός σε αρκετές σεζόν και στιγμές που η ομάδα το χρειαζόταν, ο πολύπειρος τερματοφύλακας αποτελεί παρελθόν, αλλά θα μνημονεύεται ως ένας από τους σπουδαιότερους που πέρασαν από τον σύλλογο στην σύγχρονη εποχή. 

Από το 2011, όταν και μετακινήθηκε στην Γιουνάιτεντ από την Ατλέτικο Μαδρίτης, κατέγραψε 545 εμφανίσεις και 190 clean sheets, έχοντας το ρεκόρ και στις δύο αυτές κατηγορίες στα χρονικά των τερματοφυλάκων της ομάδας. Πανηγύρισε πρωτάθλημα, Κύπελλο Αγγλίας, Γιουρόπα Λιγκ και δύο Λιγκ Καπ, ενώ κατέκτησε δις και το Χρυσό Γάντι της Πρέμιερ Λιγκ. 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης