Αυτό θα πει… κατηφόρα: Κάποτε ο Πογκμπά κόστισε 105 εκατ. ευρώ, τώρα αποχωρεί με… το 1/10!

Ο Πολ Πογκμπά δεν είναι πλέον εκείνος ο τρομερός ποδοσφαιριστής γεμάτος με απρόβλεπτες κινήσεις, αρχοντικός στο χώρο του κέντρου και πολύτιμος για τον προπονητή του. Η Γιουβέντους κάποτε είχε… πλουτίσει από εκείνον. Τώρα κοιτάζει ρεαλιστικά την κατάσταση και ζητάει… ψίχουλα για να τον δώσει!  



Αυτό θα πει… κατηφόρα: Κάποτε ο Πογκμπά κόστισε 105 εκατ. ευρώ, τώρα αποχωρεί με… το 1/10!

Την περασμένη αγωνιστική περίοδο στην Γιουβέντους έπαιξε μόλις το 3,2% του χρόνου που θα μπορούσε να έχει παραστεί στον αγωνιστικό χώρο με την «μπιανκονέρο» φανέλα για να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Το επίπεδό του, όσο περνούν τα χρόνια, συνεχώς πέφτει. Και για την ακρίβεια… καταρρέει. Δεν είναι, δα, λίγοι οι τραυματισμοί που έχει υποστεί και που τον έχουν αφήσει πίσω, μένοντας εκτός για αρκετούς μήνες, ωστόσο, ο Γάλλος χαφ που κάποτε είχε κοστίσει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 105 εκατομμύρια ευρώ για να επιστρέψει στο «Ολντ Τράφορντ», είναι… ένας άλλος, πολύ χειρότερος, ποδοσφαιρικός εαυτός.

 

 

Η Γιουβέντους προσπαθεί να… βγάλει και κάτι από την «κλοπή» που θεωρούσε ότι έκανε το 2022, όταν τον τράβηξε ξανά πίσω στο Τορίνο έπειτα από μια 6ετία την οποία πέρασε ο Πογκμπά στο Μάντσεστερ. Τότε, είχε ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του, με τον παίκτη να ψάχνει… σανίδα σωτηρίας και αναπτέρωσης ηθικού.

Η ιταλική ομάδα του Τορίνο φάνταζε ιδανική επιλογή για το νέο ξεκίνημα και την επιστροφή στην παλιά, εξαιρετική version του, όμως, ο Πογκμπά δεν μπορεί ν’ ανταποκριθεί. Ο ιταλικός Τύπος αναφέρει πως πλέον η Γιουβέντους αξιώνει μόλις 10 εκατομμύρια ευρώ για να τον παραχωρήσει. Ακόμα κι αυτό είναι κάτι παραπάνω από το … τίποτα που έδωσε το 2022 για να τον πάρει ξανά στην «Allianz Arena».

 

 

Όπως και το 2012 που είχε εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του από τα τμήματα υποδομής της Γιουνάιτεντ πληρώνοντας μόνο κάποια τροφεία και τον πούλησε 105 εκατομμύρια! Τώρα, ο Πολ Πογκμπά, κοστίζει μόλις το 1/10 εκείνης της μεταγραφής. Και είναι ακόμα 30 ετών…

Κώστας Ζάλιαρης