Ο παλαιότερος ποδοσφαιριστής της Τσέλσι αυτή τη στιγμή έχει μόλις… 12 συμμετοχές!

Φέτος αποχώρησαν οι δύο που μετρούσαν περισσότερα χρόνια από τους υπόλοιπους. Ο Αθπιλικουέτα και ο Μπάμα Ράχμαν αποτελούν παρελθόν και κάπως έτσι, ο Ίθαν Αμπάντου αυτή τη στιγμή είναι η … παλιοσειρά των «μπλε» με μόλις 6 χρόνια θητείας και 12 συμμετοχές με τη φανέλα του κλαμπ!  



Ο παλαιότερος ποδοσφαιριστής της Τσέλσι αυτή τη στιγμή έχει μόλις… 12 συμμετοχές!

Ο «Άθπι» έφυγε με δάκρυα στα μάτια ολοκληρώνοντας τον τεράστιο κύκλο του στον σύλλογο του Λονδίνου έπειτα από 11 χρόνια κατά τα οποία κατέκτησε ό,τι κατάφερε να διεκδικήσει και φυσικά είχε την τεράστια τιμή και ευτυχία ν’ αποτελέσει αρχηγό της Τσέλσι.

Μαζί του, τη φετινή αγωνιστική περίοδο, έμεινε ελεύθερος και επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ, ο Μπάμπα Ράχμαν. Αυτός βρισκόταν στους «μπλε» από το 2015, ωστόσο, συνεχώς βρισκόταν αλλού με τη μορφή δανεισμού και μάζευε εμπειρίες από ομάδες όπως η Μαγιόρκα, η Σάλκε, η Ρεμς, η Ρέντινγκ και φυσικά ο «δικέφαλος του βορρά».

Τώρα πλέον, ο Ίθαν Αμπάντου, που ανήκει στην Τσέλσι από το 2017, είναι ο μακροβιότερος ποδοσφαιριστής στο ρόστερ του κλαμπ της αγγλικής πρωτεύουσας, με τον Ουαλό χαφ να έχει υποστεί τρεις υποβιβασμούς τα τελευταία τρία χρόνια στις Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Βενέτσια και Σπέτσια! Με τη μπλε φανέλα, πάντως, έχει συμπληρώσει μόλις 12 συμμετοχές!

Κώστας Ζάλιαρης