Το φινάλε των Χέντερσον - Φαμπίνιο, oι χαφ που ψάχνει ο Κλοπ και όσοι... του κάνουν τη δουλειά

Ναι μεν έχουν αποκτηθεί δύο ποδοσφαιριστές για τον συγκεκριμένο χώρο, όμως, σχεδόν από το πουθενά, η Λίβερπουλ οφείλει ν’ αλλάξει παντελώς τη μεσαία γραμμή. «Φευγάτοι» οι Χέντερσον και Φαμπίνιο, έψαχνε κι άλλον χαφ η ομάδα πέρα από τον Λάβια, έπεσε στα βαθιά ο Σμάντκε.  



Το φινάλε των Χέντερσον - Φαμπίνιο, oι χαφ που ψάχνει ο Κλοπ και όσοι... του κάνουν τη δουλειά

Η Πέμπτη ξημέρωσε με δύο πολύ σημαντικές ειδήσεις για τους «κόκκινους» που βλέπουν ακόμα δύο ποδοσφαιριστές από το χώρο του κέντρου να είναι έτοιμοι για νέες εμπειρίες, πολύ μακριά από το λιμάνι.

Ο Τζόρνταν Χέντερσον μίλησε με τον Τζέραρντ και ετοιμάζεται για την Αλ Ετιφάκ έχοντας ήδη συμφωνήσει στους προσωπικούς όρους του συμβολαίου που θα τον δεσμεύει με την ομάδα, ενώ, ο Φαμπίνιο φέρεται να έχει αποτελέσει μεγάλο πόθο της Αλ Ιτιχάντ, των Μπενζεμά και Καντέ.

Για τον Βραζιλιάνο αναμένεται πρόταση 40 εκατ.λιρών στους «κόκκινους», ενώ, για να γραφτεί το τέλος εποχής με τον «Χέντο», θα πρέπει η Λίβερπουλ να τα βρει με την Αλ Ετιφάκ που εκτός απροόπτου, δεν θα έχει πρόβλημα να καλύψει τις απαιτήσεις του κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ.

 

 

Έχουμε και λέμε: Οι Κεϊτά, Μίλνερ και Τσάμπερλεϊν αποχώρησαν νωρίτερα μέσα στο φετινό καλοκαίρι. Οι Χέντερσον και Φαμπίνιο βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου. Ο Τιάγκο Αλκάνταρα ακόμα είναι… μετέωρος.

Την ίδια στιγμή έχουν ήδη προστεθεί οι ΜακΆλιστερ και Σόμποσλαϊ στο ρόστερ και λόγω αυτών των δύο προσθηκών, φαίνεται ότι ο Κλοπ δεν μπορούσε να εγγυηθεί στον «Χέντο» ότι θα συνέχιζε να είναι… πρώτο βιολί για τη μεσαία γραμμή της ομάδας. Ο Ρόμεο Λάβια της Σαουθάμπτον εδώ και περίπου δύο εβδομάδες απασχολεί έντονα την Λίβερπουλ, αλλά δεν έχει υπάρξει επίσημη κρούση.

 

 

Οι περιπτώσεις των Κεφρέν Τουράμ και Μανού Κονέ που λογίζονται ως το … μέλλον του γαλλικού ποδοσφαίρου για τα χαφ, έχουν πάψει να βρίσκονται στην επικαιρότητα στο ρεπορτάζ των «κόκκινων», οι οποίοι όμως φαίνεται ότι δουλεύουν κι άλλες υποθέσεις.

Αυτό αναφέρεται από τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο, που τονίζει μάλιστα ότι η αναζήτηση ενός μέσου επιπλέουν – εξαιρουμένου του Λάβια – βρισκόταν ήδη σε εφαρμογή και δεν έχει να κάνει με την διαφαινόμενη αποχώρηση του Τζόρνταν Χέντερσον.

Πάντως, ο νέος τεχνικός διευθυντής του κλαμπ του λιμανιού, Γιόργκ Σμάντκε, αν μη τι άλλο, έχοντας προσληφθεί στα τέλη του περασμένου Μάιου, ίσως να μην είχε σκεφτεί ότι πολύ σύντομα θα έπρεπε να κάνει μια τόσο μεγάλη βουτιά στα βαθιά για το ρόστερ της Λίβερπουλ και δη για τον τόσο νευραλγικό χώρο του κέντρου.

Βέβαια, υπάρχουν ακόμα ο Χάρβεϊ Έλιοτ που μπορεί να προσφέρει στις πλευρές των χαφ – στην τριάδα που εφαρμόζει ο Κλοπ – όπως επίσης και ο Κόντι Χάκπο μπορεί να τοποθετηθεί εκεί, πίσω από τη γραμμή κρούσης όπου φέτος θα ξεκινήσουν και ο Ζότα και ο Λουίς Ντίας πιο υγιείς. 

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Αλεξάντερ – Άρνολντ σταδιακά αλλάζει ρόλο και γίνεται «10άρι», οπότε ίσως μια θέση στο κέντρο να γίνει και δική του. Βέβαια, οι προαναφερθέντες είναι όλοι μέσοι με επιθετικά χαρακτηριστικά, οπότε η ανάγκη για «κόφτη» όπως είναι κυρίως ο Φαμπίνιο και έπειτα ο Χέντερσον, φαντάζει τεράστια…

 

 

Κώστας Ζάλιαρης