Άρσεναλ: Τρεις μεταγραφές που δείχνουν (και) την επίδραση του Αρτέτα

Είναι πλέον ομάδα που μπορεί να προσελκύσει τα μεγαλύτερα ταλέντα. Κι επειδή δεν υπάρχει πάντοτε η επιτυχία, η Άρσεναλ σίγουρα μπορεί εύκολα να μπει στο μυαλό του κάθε ποδοσφαιριστή για την εξέλιξή του. Οι φετινές μεταγραφές της, δείχνουν πως το… Arteta-effect και το πλάνο που εξελίσσεται, αποφέρουν καρπούς…  



Άρσεναλ: Τρεις μεταγραφές που δείχνουν (και) την επίδραση του Αρτέτα

Οι «κανονιέρηδες» μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει τον Κάι Χάβερτς από την Τσέλσι, τον Ντέκλαν Ράις από την Γουέστ Χαμ, με τον παίκτη να γίνεται ο ακριβότερος Βρετανός, ενώ, αποκτήθηκε και ο Γιούριεν Τίμπερ από τον Άγιαξ.

Ο τελευταίος, στα 22 του, άφησε τον Αίαντα και έκανε το μεγάλο βήμα, έχοντας αποφασίσει ότι η Άρσεναλ θα του προσφέρει όλα όσα χρειάζεται σε αυτή την ηλικία για να τον εξελίξει ακόμα περισσότερο.

Ο Ράις από την πλευρά του, τόνισε ότι θέλει τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του να τα περάσει στους «κανονιέρηδες» και το κλαμπ να τον βοηθήσει να τελειοποιήσει – όσο είναι αυτό εφικτό – τα ποδοσφαιρικά του χαρακτηριστικά.

Ο Χάβερτς που ανακοινώθηκε πρώτος, κάπου… το ‘χασε στην Τσέλσι, άλλαξε τελείως θέση για να παίξει 9άρι και στο μυαλό του Αρτέτα βρήκε την ευκαιρία να θυμηθεί τον παλιό, καλό εαυτό του από την Λεβερκούζεν, αφού, ο Ισπανός τεχνικός είναι ανοιχτός και… αναποφάσιστος ακόμα για τη θέση στην οποία θα εκμεταλλευτεί τις υπηρεσίες του Γερμανού.

Τα μαθήματα που πήραν οι «κανονιέρηδες» την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 με την απώλεια της τετράδας την τελευταία στιγμή, εφαρμόστηκαν με τον πιο σωστό τρόπο την περασμένη σεζόν, όταν η ομάδα έκανε πρωταθλητισμό δίχως να μπορεί να το φανταστεί κανείς. Ούτε καν ως φανταστικό σενάριο δεν θα μπορούσε να έχει παρουσιαστεί κάτι τέτοιο κι όμως, η Άρσεναλ κατάφερε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και να βρεθεί στην κορυφή τους περισσότερους μήνες της ποδοσφαιρικής χρονιάς, μέχρι η Σίτι να κάνει ακόμα μια από τις γνωστές της αντεπιθέσεις τίτλου.

Παράλληλα, έχουν ανανεώσει τα συμβόλαιά τους με το κλαμπ οι Γκάμπριελ και Σαλιμπά για να συνεχίσουν να στελεχώνουν επιτυχημένα την άμυνα, ο Γκάμπριελ Μαρτινέλι με τον Ρις Νέλσον για τα γκολ στην γραμμή κρούσης, ο Άαρον Ράμσντεϊλ που αποδείχθηκε κάτι περισσότερο από τρομερά αξιόπιστη επιλογή, ενώ και ο Μπουκάγιο Σάκα δεν ήταν δυνατό να πάει πουθενά. Παρέμεινε στην ομάδα της καρδιάς του και τα επόμενα χρόνια για εκείνον έχουν στόχους που περιλαμβάνουν τίτλους. Πληθυντικός αριθμός.

Το Arteta-effect βρίσκεται σε απόλυτη ισχύ και οι «κανονιέρηδες» έχουν γίνει πλέον κάτι ελκυστικό. Το όνομα του κλαμπ γίνεται πιο δυναμικό στο μεταγραφικό «παζάρι» και το μεγαλύτερο στοίχημα για τον κόουτς του συλλόγου είναι να παρουσιάσει συνέπεια και συνεχή εξέλιξη για το step-up που θα οδηγήσει σε τρόπαια τα επόμενα χρόνια…

Κώστας Ζάλιαρης