Η ακριβότερη τριπλέτα των χαφ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο «μυρίζει» Αγγλία

Μετά και την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Ντέκλαν Ράις, τους τελευταίους εφτά μήνες η Αγγλία έχει να επιδείξει τα ακριβότερα deals που έχουν καταγραφεί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο για ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο χώρο του κέντρου.  



Η ακριβότερη τριπλέτα των χαφ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο «μυρίζει» Αγγλία

Οι δύο από τις τρεις ακριβότερες κατεγράφησαν το φετινό καλοκαίρι και η μια είχε συμβεί μερικούς μήνες νωρίτερα, αν και δεν έλαβε την αναγνώριση και τη σημασία που της άξιζε, λόγω της κατάστασης την οποία αντίκρισε και την οποία κλήθηκε ν’ αντιμετωπίσει στην ομάδα που βρέθηκε.

Ο Ντέκλαν Ράις των 105 εκατ.λιρών έγινε η ακριβότερη μεταγραφή Βρετανού ποδοσφαιριστή εντός Πρέμιερ Λιγκ, με τον Άγγλο χαφ να επιλέγει την Άρσεναλ για να περάσει εκεί τα… καλύτερα χρόνια της καριέρας του, όπως ανέφερε. Θεωρεί ότι εκεί θα κορυφώσει την εξέλιξή του και υπό τις οδηγίες του Μικέλ Αρτέτα θα πιάσει το επίπεδο στο οποίο πιστεύει ότι είναι ικανός ν’ αναρριχηθεί.

Λίγο καιρό νωρίτερα, ο Τζουντ Μπέλινγχαμ που αποτέλεσε μεταγραφικό «καημό» της Λίβερπουλ, αποφάσισε ν’ αφήσει την Μπορούσια Ντόρτμουντ και στην πιο μεγάλη πρόκληση της καριέρας του, ν’ αποδεχθεί την προσφορά της Ρεάλ Μαδρίτης. Οι «μερένγκες» πρόσφεραν 115 εκατ.λίρες στους Βεστφαλούς και απέκτησαν τον διεθνή μέσο που θεωρείται ίσως το πιο hot prospect για τα χαφ, από το αγγλικό ποδόσφαιρο.

Στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο 2023, η Τσέλσι φρόντισε να κάνει μια τρομερή επένδυση, άσχετα αν αυτή δεν κατάφερε να βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο μέσα στην περασμένη σεζόν. Ακόμα κι έτσι, όμως, ο Έντσο Φερνάντες έδειξε τα τρομερά δείγματα γραφής του και μετά την κατάκτηση της κορυφής του κόσμου με τον Μέσι και την παρέα του στο Κατάρ, «προσγειώθηκε» στο Λονδίνο. Εκεί, αφίχθη με κόστος 106,8 εκατ.λιρών, ποσό το οποίο αυτή τη στιγμή είναι το μεγαλύτερο που έχει διαθέσει αγγλικό κλαμπ για απόκτηση ποδοσφαιριστή!

 

 

Κώστας Ζάλιαρης