Ίαν Μάατσεν: Πρώτο γκολ μετά από... 5 χρόνια στην Τσέλσι και πίστη για παραμονή! (vids)

Ανήκει στους «μπλε» από το 2018. Παραχωρείται συνεχώς δανεικός. Έκανε υπομονή για να έρθει η στιγμή του. Ξεχώρισε στο πρώτο παιχνίδι υπό τις οδηγίες του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο. Τώρα, ο Ίαν Μάατσεν θέλει να μείνει σαν τρελός και να παλέψει για μεγάλες ευκαιρίες του στον σύλλογο.  



Ίαν Μάατσεν: Πρώτο γκολ μετά από... 5 χρόνια στην Τσέλσι και πίστη για παραμονή! (vids)

Ο αριστεροπόδαρος Ολλανδός αγωνίζεται σε ολόκληρη την πτέρυγα κι όμως, στις φάσεις των τερμάτων που πέτυχε απέναντι στην Ρέξαμ τα ξημερώματα στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας της Τσέλσι, κάθε άλλο παρά στον «ασβέστη» είχε κινηθεί. Κάπως έτσι έδειξε στον νέο προπονητή του ότι μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα, από αυτά που ίσως θεωρεί ο Ποτσετίνο ή που έχει σκεφτεί βάσει των πληροφοριών που έχει συλλέξει από ανθρώπους του κλαμπ.

Ο Μάατσεν ανήκει στην Τσέλσι από το 2018, αφού τότε μετακινήθηκε στα τμήματα υποδομής της ομάδας, αποχωρώντας από την πατρίδα του και τις ακαδημίες της Αϊντχόφεν, έχοντας ξεκινήσει από την Φέγενορντ και περνώντας και από την Σπάρτα Ρότερνταμ.

Οι «μπλε» προσπάθησαν να τον «ψήσουν» αρκετά και τον έστειλαν δανεικό σε Τσάρλτον, Κόβεντρι και Μπέρνλι, ώστε να πάρει παιχνίδια και ν’ αποκτήσει εμπειρίες που είναι απαραίτητες για να μπορέσει να σταθεί στο επίπεδο των «μπλε». Μάλιστα, πέρυσι βρισκόταν στους «clarets» που κατάφεραν με τον Κομπανί να κάνουν πορεία πρωταθλητισμού στο τρομερά δύσκολο πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ, κατακτώντας τον τίτλο και πανηγυρίζοντας την επιστροφή στην Πρέμιερ Λιγκ.

Το συμβόλαιο του Μάατσεν ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι και τώρα που είναι η κρίσιμη στιγμή, θέλει να παραμείνει στους «μπλε» και να διεκδικήσει ένα νέο συμφωνητικό, βάσει της εικόνας που είναι αποφασισμένος να επιδείξει στον αγωνιστικό χώρο, αν του δοθεί χρόνος.

«Είμαι πραγματικά πολύ ήρεμος για το μέλλον. Τώρα είμαι εδώ και είμαι ήρεμος και προσπαθώ να κάνω το καλύτερο δυνατό. Προφανώς και θέλω να παραμείνω, δουλεύω καθημερινά γι’ αυτό το πράγμα ώστε να τα καταφέρω, όμως, είναι μια απόφαση που θα την πάρει ο προπονητής με τους συνεργάτες του. Μακάρι να παραμείνω μακριά από τραυματισμούς και να δείξω σε όλους τι μπορώ να προσφέρω τη νέα σεζόν» είπε ο 21χρονος μετά το παιχνίδι με την Ρέξαμ, έχοντας αναδειχθεί ο πολυτιμότερος της φιλικής αναμέτρησης.

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης