Το έκανε ξανά ο Έντεγκααρντ: Μπαλιά – φωτοτυπία στον Μαρτινέλι, με το γκολ κόντρα στη Μπράιτον! (vids)

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες η Άρσεναλ, η οποία επικράτησε με 5-0 της MLS All Star του Γουέιν Ρούνεϊ. Εντυπωσιακά τα γκολ των «κανονιέρηδων», τρομερή ομοιότητα αυτό του Μαρτινέλι με το τέρμα απέναντι στη Μπράιτον, στην περσινή αγωνιστική περίοδο.  



Το έκανε ξανά ο Έντεγκααρντ: Μπαλιά – φωτοτυπία στον Μαρτινέλι, με το γκολ κόντρα στη Μπράιτον! (vids)

Τεράστια ήταν η διαφορά δυναμικότητας της Άρσεναλ με την MLS All Star του Γουέιν Ρούνεϊ, γεγονός που αποδείχθηκε με χαρακτηριστική ευκολία κατά τη διάρκεια της τρίτης φιλικής αναμέτρησης των «κανονιέρηδων», με φόντο την έναρξη της νέας σεζόν.

Πλήρως ικανοποιημένος ο Μικέλ Αρτέτα από το τελικό 5-0 της ομάδας του, γκολ από τον Ζεσούς, τον Χάβερτς, για πρώτη φορά με τη φανέλα της Άρσεναλ, τον Τροσάρ, τον Ζορζίνιο, επίσης για πρώτη φορά, από το σημείο του πέναλτι μάλιστα, και από τον Γκάμπριελ Μαρτινέλι.

Δίχως καμία διάθεση να ξεχωρίσουμε κάποιο από τα παραπάνω, δεν μπορεί κανείς να μην παρατηρήσει την εντυπωσιακή ομοιότητα στο γκολ του Βραζιλιάνου επιθετικού με ένα της περσινής σεζόν.

Ο λόγος για το ματς στο «Άμεξ» απέναντι στη Μπράιτον. Εκεί που η Άρσεναλ επικρατούσε με 3-1, οι «γλάροι» πίεζαν και ο Μαρτίν Έντεγκααρντ πέρασε την πάσα της… σεζόν.

Με τη μία για τον Μαρτινέλι, διαγώνια, τετ-α-τετ του τελευταίου και έξαλλοι πανηγυρισμοί για τους «κανονιέρηδες», που σκόραραν τέσσερις φορές σε μία τόσο δύσκολη έδρα, όπως αυτή του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι.

Με ακριβώς ίδιο τρόπο, διεύρυναν και το προβάδισμά τους στις Ηνωμένες Πολιτείες απέναντι στην MLS. Ο Νορβηγός πήρε τη μπάλα στο κέντρο, αυτή τη φορά έχοντας πρόσωπο στην αντίπαλη εστία και με χρόνο για να κάνει κοντρόλ. Την έδωσε διαγώνια στον Μαρτινέλι και ο τελευταίος σκόραρε με πλασέ που θύμισε το γκολ του στο «Κινγκ Πάουερ».

Η ομοιότητα μεταξύ των δύο γκολ σε «Άμεξ» και Αμερική είναι… εντυπωσιακή. Διαπιστώστε το:

 

 

Δημήτρης Μανάκος