Ποια είναι η μοναδική ομάδα που ο «Όμπα» συνάντησε 10+ φορές και δεν… σκόραρε; Η Μαρσέιγ!

Ακόμη ένα ιδιαίτερο στατιστικό έκανε την εμφάνισή του μετά την πλήρη συμφωνία του Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ με τη Μαρσέιγ, με τον Γκαμπονέζο να υπογράφει στη μοναδική ομάδα που συνάντησε τουλάχιστον για 10 φορές στην καριέρα του, αλλά δεν σκόραρε ποτέ απέναντί της!  



Ποια είναι η μοναδική ομάδα που ο «Όμπα» συνάντησε 10+ φορές και δεν… σκόραρε; Η Μαρσέιγ!

Δεδομένη θεωρείται πλέον η αποχώρηση του Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ από την Τσέλσι, με τον Γκαμπονέζο επιθετικό να τα έχει βρει σε όλα με τη Μαρσέιγ και να εκκρεμεί μόνο η υπογραφή του νέου του συμβολαίου, το οποίο θα έχει διάρκεια μέχρι το 2023.

Ο «Όμπα» αφήνει οριστικά το «Νησί» και σκοπεύει σε μία νέα αρχή, η οποία δεν θα έχει καμία σχέση με τον πρότερο βίο του στην Άρσεναλ, την Τσέλσι και την Μπαρτσελόνα. Αλλάζει χώρα, μένει στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα και τα έχει βρει σε όλα με τον μοναδικό σύλλογο που έχει τεθεί αντιμέτωπος σε διψήφιες περιπτώσεις, αλλά δεν έχει καταφέρει να σκοράρει ποτέ απέναντί του.

Όσο οξύμωρο και αν ακούγεται, είναι αλήθεια. Η Μαρσέιγ αποτελεί τη μόνη ομάδα που ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ έχει συναντήσει τουλάχιστον 10 φορές, αλλά δεν έχει «πληγωθεί» από γκολ του.

Η μοναδική μάλιστα φορά που συμμετείχε σε γκολ απέναντί της, έλαβε χώρα πριν από 13 χρόνια. Την σεζόν 2010-11, όταν ο «Όμπα» μοίρασε μία ασίστ, στο τελικό 2-2 της Μονακό με τους Μασσαλούς, για να σκοράρει ο Παρκ Τσου Γιανγκ.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες ομάδες που ο Γκαμπονέζος συνάντησε σε 10+ περιπτώσεις; 

Δείτε τον αριθμό των γκολ του απέναντί τους:

Μπάγερν Μονάχου (17 ματς): 6 γκολ

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (15 ματς): 10 γκολ

Τότεναμ (13 ματς): 8 γκολ

Λίβερπουλ (13 ματς): 2 γκολ

Βόλφσμπουργκ (11 ματς): 8 γκολ

Ρεν (11 ματς): 6 γκολ

Μάντσεστερ Σίτι (11 ματς): 2 γκολ

Χόφενχαϊμ (10 ματς): 7 γκολ

Λοριάν (10 ματς): 4 γκολ

Μαρσέιγ (10 ματς): 0 γκολ

 

Δημήτρης Μανάκος