Άρσεναλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Φιλικό με άρωμα… Premier League, με τον Τεν Χαγκ να το αντιμετωπίζει ως επίσημο!

Γεύση από ντέρμπι της Premier League αναμένεται να πάρουμε στις 12:00 ώρα Ελλάδος, όταν η Άρσεναλ συναντά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε φιλική αναμέτρηση στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο τρίτο φιλικό προετοιμασίας για το κάθε club. Καμία σημασία δεν έχει σαφώς το εν λόγω αποτέλεσμα. Τουλάχιστον για τον Μικέλ Αρτέτα. Όχι για τον Έρικ Τεν Χαγκ…



Άρσεναλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Φιλικό με άρωμα… Premier League, με τον Τεν Χαγκ να το αντιμετωπίζει ως επίσημο!

Το πιο ενδιαφέρον φιλικό που έχει λάβει χώρα ως στιγμής μεταξύ δύο συλλόγων της Premier League αναμένεται να παρακολουθήσουμε σε μερικές ώρες από τώρα. Και αυτό διότι η Άρσεναλ συναντά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο MLS, με τις δύο ομάδες να δίνουν το τρίτο τεστ τους, με φόντο την έναρξη της νέας σεζόν.

Ως στιγμής, και οι δύο έχουν δείξει πως βρίσκονται σε καλό δρόμο. Οι «κανονιέρηδες», που θεωρούνται και τυπικά γηπεδούχοι, έχουν μείνει στο 1-1 με τη Νυρεμβέργη, στο ντεμπούτο του Κάι Χάβερτς, και έχουν επικρατήσει με 5-0 της MLS All Star του Γουέιν Ρούνεϊ, «γράφοντας» και ιστορία, καθώς ποτέ πριν, την τελευταία επταετία, δεν είχαμε δει αγγλικό σύλλογο, να σκοράρει τόσες πολλές φορές επί αμερικάνικου εδάφους με «ντόπιο» σύλλογο.

Από την άλλη πλευρά, οι «κόκκινοι διάβολοι», που έχουν δει τον Μέισον Μάουντ να ενσωματώνεται κανονικά στην προετοιμασία και να αγωνίζεται, δεν έχουν δεχθεί γκολ στα δύο ενενηντάλεπτα που παρήλθαν. Νίκη με 2-0 επί της Λιντς, αντίστοιχο αποτέλεσμα, με 1-0 αυτή τη φορά, κόντρα στη Λυών και θέλουν το καλό να… τριτώσει, σε ένα φιλικό με άρωμα… Premier League, μακριά από το «Νησί».

Πιθανώς, ο Έρικ Τεν Χαγκ το θέλει πιο πολύ και από τον μέσο φίλο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αυτό άλλωστε δείχνει και η τοποθέτησή του, πριν την έναρξη της συνάντησης.

«Εγώ δεν παίζω φιλικά», είπε χαρακτηριστικά. Το αντιμετωπίζει σαν επίσημο και αντιστοίχως, αυτή αναμένεται να είναι και η οπτική των ποδοσφαιριστών του Ολλανδού. Πολλοί θα χαρακτηρίσουν την εν λόγω δήλωση… περιττή.

Άλλοι θα θεωρήσουν πως μία τέτοια τοποθέτηση είναι άκρως… επαγγελματική. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος προφανώς. Δεδομένο απλώς είναι πως αν μία ομάδα από τις δύο, αισθάνεται πίεση σε ένα φιλικό προετοιμασίας, αυτή είναι σίγουρα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και ο Έρικ Τεν Χαγκ το έπραξε… συνειδητά!

Δημήτρης Μανάκος