Όνειρο ήταν και πάει…

Η Σκοτία βρέθηκε απέναντι σε μια αδιάφορη, πλην «φλογερή», Ισπανία, ηττήθηκε 3-1 και έχασε τη δεύτερη προνομιούχο θέση του 9ουπροκριματικού γκρουπ του Euro 2012. Πολλές χαμένες ευκαιρίες από την ομάδα του Κρεγκ Λέβιν, αποφασισμένοι για εντυπωσιακό φινάλε παρουσιάστηκαν οι Ίβηρες και τα κατάφεραν!



Όνειρο ήταν και πάει…

Οι Σκοτσέζοι δεν κατάφεραν να περιορίσουν τον… «δαιμονισμένο» Νταβίντ Σίλβα που στο 6ο και το 44ο λεπτό με εξίσου πανέμορφες προσπάθειες σημείωσε δύο γκολ, με τα οποία από το πρώτο ημίχρονο ανάγκασε τη βρετανική ομάδα να σκέφτεται από σήμερα τα… προκριματικά του Μουντιάλ του 2014!

Μόλις ένα δεκάλεπτο μετά την έναρξη της επανάληψης, ο Βίγια θα… «ζήλευε» αυτά που πέτυχε ο συμπατριώτης του μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι στο πρώτο μέρος και στο 54έγραψε το 3-0 για να βάλει οριστικά «ταφόπλακα» στις ελπίδες της Σκοτίας. Ακόμη και η μείωση του σκορ στο τελικό 3-1 από τον Ντέιβιντ Γκουντγουίλι που ζήτησε και εκτέλεσε το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του στο 66ο λεπτό, δεν ήταν αρκετή για να δώσει πνοή στο σύνολο του Κρεγκ Λέβιν.

Η προσπάθεια δεν απέδωσε καρπούς, οι προσδοκίες πήγαν περίπατο και η Τσεχία που επικράτησε 4-1 εκτός έδρας της Λιθουανίας, «στρογγυλοκάθισε» στη δεύτερη θέση του 9ου προκριματικού ομίλου για να δώσει το «παρών» στα μπαράζ του Euro 2012!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ισπανία: Βαλντές, Πικέ, Πουγιόλ (45’ Αρμπελόα), Τζόρντι, Νταβίντ Βίγια, Τσάβι (64’ Γιορέντε), Σέρχιο Ράμς, Μπουσκέτς, Πέδρο, Καθόρλα, Νταβίντ Σίλβα (55’ Αλκαντάρα)

Σκοτία: ΜακΚρέγκορ, Χάτον, Μπάρντσλεϊ, Μπέρα, Κάλντουελ, Άνταμ (63’ Φόρεστ), Φλέτσερ (85’ Κάουι), Μόρισον, Μακάιλ – Σμιθ, Μπάναν (63’ Γκουντγουίλι), Νέισμιθ