Απεβίωσε στα 49 του ο Κρις Μπαρτ – Γουίλιαμς!

Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής των Σέφιλντ Γουένσντεϊ και Νότιγχαμ Φόρεστ, Κρις Μπαρτ – Γουίλιαμς, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 49 ετών.  



Απεβίωσε στα 49 του ο Κρις Μπαρτ – Γουίλιαμς!

Μόλις μια μέρα μετά τον θάνατο του σπουδαίου, Τρέβορ Φράνσις, με τον οποίο είχε αγωνιστεί στις «κουκουβάγιες», απεβίωσε και ο Κρις Μπαρτ – Γουίλιαμς.

Ο άνθρωποι του ποδοσφαίρου που τον έζησαν και τον παρακολούθησαν κάνουν λόγο για έναν παίκτη που ήταν τρομερά χαρισματικός.

Γεννημένος το 1974 στη Σιέρα Λεόνε, ξεκίνησε την καριέρα του από την Λέιτον Όριεντ, μέχρι να φτάσει στην Γουένσντεϊ με την οποία συμπλήρωσε περισσότερες από 150 εμφανίσεις.

Φυσικά ήταν παρών και στον μεγάλο τελικό – με τον επαναληπτικό – του Κυπέλλου Αγγλίας το 1993, φτάνοντας και στον τελικό του Λιγκ Καπ με το κλαμπ του Σέφιλντ.

Ένας από τους πιο δουλευταράδες χαφ του αγγλικού ποδοσφαίρου, έφτασε μέχρι το επίπεδο των Νέων στην εθνική ομάδα. Η Φόρεστ τον είχε αγοράσει το 1995 έναντι 2,5 εκατομμυρίων λιρών και έπαιξε εκεί 248 φορές.

Πέτυχε το γκολ που οδήγησε την ομάδα του Νότιγχαμ στην Πρέμιερ Λιγκ το 1998, ενώ συνολικά σκόραρε περισσότερα από 50 τέρματα.

Προτού μετακομίσει στις ΗΠΑ για ν’ ασχοληθεί με την προπονητική, πέρασε και για λίγο από τις Τσάλρτον και Ίπσουιτς.

Μόλις αποσύρθηκε, υπήρξε προπονητής ομάδων γυναικών σε κολλεγιακό επίπεδο στις ΗΠΑ.

Κώστας Ζάλιαρης