Οι προτεραιότητες του Λάβια συμπληρώνουν ιδανικά τους ΜακΆλιστερ και Σόμποσλαϊ (pic)

Ο Ρομέο Λάβια σύντομα αναμένεται ν’ αποτελέσει την τρίτη προσθήκη της Λίβερπουλ στα χαφ και τα δικά του, δυνατά χαρακτηριστικά είναι τέτοια σε τομείς που θα πλαισιώσουν με τον καλύτερο τρόπο αυτά που προσφέρουν στην ομάδα οι άλλοι δύο νεοφερμένοι, Αλέξις ΜακΆλιστερ και Ντόμινικ Σόμποσλαϊ.  



Οι προτεραιότητες του Λάβια συμπληρώνουν ιδανικά τους ΜακΆλιστερ και Σόμποσλαϊ (pic)

Η Λίβερπουλ δοκίμασε αρχικά με 37 εκατ.λίρες, απέτυχε, όμως, θα επανέλθει για ν’ ακούσει το «ok» από την Σαουθάμπτον και να πάρει τον νεαρό μέσο στο «Άνφιλντ» για τα επόμενα χρόνια.

Ακόμα κι αν οι «άγιοι» αξιώνουν περί τα 50 εκατομμύρια, οι «κόκκινοι» θεωρούν ότι με τα bonus που θα προσθέσουν στην δεύτερη προσφορά τους, θα ολοκληρωθεί η μεταγραφή, οι προσωπικοί όροι της οποίας δεν αποτελούν πρόβλημα.

Ο Λάβια θα είναι ο … πιο προσεκτικός της νέας παρέας που σχηματίζει ο Κλοπ στα χαφ, μετά τις τόσες αποχωρήσεις των παικτών που αγωνίζονταν στο χώρο του κέντρου. Οι Χέντερσον και Φαμπίνιο αποχαιρέτησαν το κλαμπ του λιμανιού, οι ΜακΆλιστερ και Σόμποσλαϊ παίρνουν… ήδη τη φανέλα του βασικού και «σπρώχνουν» πιο μπροστά τον Γάκπο, παρά το γεγονός πως ο Ολλανδός μπορεί να προσφέρει και στις πλευρές της μεσαίας γραμμής.

Και ο Ρομέο Λάβια έρχεται να προστεθεί για να είναι ο άνθρωπος που κυρίως θ’ αποτελεί τον συνδετικό κρίκο με την άμυνα. Άλλωστε, υπερέχει των «Μάκα» και «Σόμπο» στο κομμάτι των τάκλιν που επιχειρεί ανά παιχνίδι (3,3), των παρεμβάσεων σε φάσεις αντιπάλων (2,1) και πολύ περισσότερο στην ανάκτηση της μπάλας, φτάνοντας στις 8,4!

Δεν είναι τόσο τολμηρός όσο οι άλλοι δύο που θα γίνουν συμπαίκτες του, αφού οι ΜακΆλιστερ και Σόμποσλαϊ επιχειρούν περισσότερες ατομικές ενέργειες, ενώ, ο Βέλγος φροντίζει προσεκτικά να μεταφέρει το παιχνίδι και την μπάλα προς το μισό γήπεδο του αντιπάλου, έχοντας πρόσωπο προς την άλλη εστία.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης