Τζόρνταν Χέντερσον: Σωστό timing, ίσως λάθος επιλογή…

Στα 33 του, προφανώς εξασφάλισε μισθό και περισσότερο χρόνο συμμετοχής από εκείνον που θα είχε στη Λίβερπουλ. Ήταν δεδομένο πως ο Κλοπ δεν μπορούσε να του εγγυηθεί πλέον πως θα ήταν… πρώτο βιολί. Ωστόσο, η επιλογή του για την Αλ Ετιφάκ, κρίνεται μονάχα ελέω Τζέραρντ;  



Τζόρνταν Χέντερσον: Σωστό timing, ίσως λάθος επιλογή…

Ο «Χέντο» θα είναι «κόκκινος» μέχρι και την ημέρα που θα πεθάνει. Πέρασε 12 χρόνια στη Λίβερπουλ. Την τίμησε και με το παραπάνω. Στα δύσκολα επέλεξε να βγει μπροστά και να παλέψει, ακόμα κι αν οι αμφιβολίες ήταν περισσότερες από τις θετικές απόψεις των γύρω του.

Το 2023 και όντας ο αρχηγός της Λίβερπουλ που έχει κατακτήσει κάθε πιθανό τρόπαιο, ο Άγγλος χαφ αποφάσισε να βάλει τέλος στη θητεία του στο κλαμπ του λιμανιού. Έκλεισε τον κύκλο και δεν ανοίγει κάποιον άλλον σε κορυφαίο επίπεδο εντός ευρωπαϊκών συνόρων, αλλά επιλέγει έναν δρόμο που έγινε δημοφιλής το τελευταίο διάστημα.

Η Σαουδική Αραβία τον υποδέχθηκε κι εκείνον, όπως έκανε φέτος με αρκετές άλλες λαμπερές περιπτώσεις παικτών από την Πρέμιερ Λιγκ.

 

 

Ο Στίβεν Τζέραρντ που είχε μείνει δίχως δουλειά από τη μέρα που απολύθηκε από την Άστον Βίλα την περασμένη σεζόν και τον αντικατέστησε ο Έμερι αναζωογονώντας ολόκληρο τον οργανισμό, βρήκε νέα ποδοσφαιρική στέγη στην Αλ Ετιφάκ. Κι εκεί θέλησε να τραβήξει μαζί του έναν ποδοσφαιριστή, τον οποίο εμπιστεύεται απόλυτα. Και στον οποίο είχε επιλέξει να παραδώσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού της αγαπημένης του, Λίβερπουλ.

Ο Χέντερσον τα έβαλε κάτω, μίλησε με τον Κλοπ, άκουσε πως δεν μπορούσε να έχει εγγυημένο χρόνο συμμετοχής, έπρεπε σταδιακά να καταλάβει ότι οι ΜακΆλιστερ και Σόμποσλαϊ προηγούνταν στις επιλογές του Γερμανού κόουτς και πως εκείνος θα ήταν πλέον μια «παλιοσειρά» που θα ενέπνεε τους υπόλοιπους και θα μετέδιδε εμπειρία και ψυχραιμία στα δύσκολα.

 

 

Ο Άγγλος θέλησε να κυνηγήσει κάτι περισσότερο από αυτό και ο Stevie G τον φώναξε κοντά του. Σε μια ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, το ποδόσφαιρο της οποίας ναι μεν αναπτύσσεται, αλλά έχει ακόμα πάρα πολλά να κάνει για να γίνει υπολογίσιμο. Ή πιο εμπορικό. Σε έναν σύλλογο που χαρακτηρίζεται μεσαίου επιπέδου και με μέσο όρο προσέλευσης κόσμου στο γήπεδο, χαμηλότερο από 18 ομάδες στην… LeagueOne της Αγγλίας!

Διόλου ιδανικό παρουσιάζεται με αυτά τα στοιχεία. Και με τον Τζέραρντ στις πρώτες προπονήσεις ν’ αντιμετωπίζει και προβλήματα συνεννόησης με τους παίκτες του, αφού ακόμα και τα αγγλικά δεν είναι κάτι δεδομένο και χρειάζεται προσπάθεια για να κατανοήσουν απόλυτα οι παίκτες του όσα θα τους λέει για να τους κατευθύνει. Θα έχει, βέβαια, τη βοήθεια του «Χέντο» σε όλο αυτό, αλλά τελικά, πόσο έπεισε ο θρύλος της Λίβερπουλ τον διάδοχό του στην αρχηγία των «κόκκινων» για την πιο ορθή επιλογή;

Θα φανεί στο χορτάρι. Όσο καταφέρουν να φτάσουν οι εικόνες και οι εμφανίσεις του Τζόρνταν Χέντερσον στην Ευρώπη τη νέα σεζόν…

 

 

Κώστας Ζάλιαρης