Οριστικό και αναγκαστικό «αντίο» στα γήπεδα από τον Νταβίντ Σίλβα

Η αναποδιά και ο τραυματισμός στον χιαστό, ανάγκασε τον 37χρονο Νταβίντ Σίλβα να βάλει τέλος στην πλούσια καριέρα του και να μνημονεύεται πλέον ως θρύλος της Μάντσεστερ Σίτι και ένας από τους πιο σπουδαίους Ισπανούς της σύγχρονης εποχής του αθλήματος.  



Οριστικό και αναγκαστικό «αντίο» στα γήπεδα από τον Νταβίντ Σίλβα

Ο Σίλβα τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της Σοσιεδάδ και σε αυτή την ηλικία, η πολύμηνη απουσία του, η προσπάθεια για ανάρρωση και επάνοδο, αλλά και η επιθυμία του να παρουσιαστεί ικανός ν’ ανταπεξέλθει στο υψηλότερο επίπεδο, παρουσιάζουν εμπόδια που κρίθηκαν απροσπέλαστα.

Έτσι, ο Ισπανός χαφ αποφάσισε έπειτα από τέσσερα πρωταθλήματα Πρέμιερ Λιγκ, δυο Κύπελλα Αγγλίας, πέντε Λιγκ Καπ, δυο Κύπελλα Ισπανίας, τρία Community Shields, αλλά πολύ περισσότερο με δύο Euro και ένα Μουντιάλ, να ρίξει τους τίτλους τέλους.

Ένας από τους πιο χαρισματικούς δημιουργικούς μέσους που ταίριαξε τρομερά στους «πολίτες» και η σκέψη με την ακρίβεια των ποδιών του, συνέθεσαν έναν παίκτη που ήταν πραγματικά χάρμα οφθαλμών στα γήπεδα της Ευρώπης.

Ταπεινός και ήρεμος, όπως συνήθιζε να εμφανίζεται και στον αγωνιστικό χώρο, ο Σίλβα έγραψε απλά «Ποδόσφαιρο, σ’ ευχαριστώ», στο βίντεο της ανακοίνωσης της απόσυρσής του.

Τα τελευταία χρόνια συνέχιζε με τη δύναμη που είχε αντλήσει από την μεγάλη περιπέτεια που είχε περάσει με την υγεία του μόλις γεννήθηκε το 2017, ο μικρός Ματέο, δείχνοντας όμως στον μπαμπά του πως όταν υπάρχει η θέληση, όλα μπορούν να γίνουν. Τώρα βέβαια, εκείνος, θα ξεκουραστεί και θ’ απολαύσει τον γιο του όσο θέλει.  

Με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι κατέγραψε 436 εμφανίσεις, 77 τέρματα και 141 ασίστ. Είχε αναδειχθεί παίκτης του μήνα για την ομάδα του 9 φορές, κορυφαίος του μήνα για την Πρέμιερ μια φορά και είχε συμπεριληφθεί τρεις φορές στην κορυφαία 11άδα της Ένωσης Επαγγελματιών Παικτών.

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης