Ο Νταβίντ Σίλβα ήταν… ασυναγώνιστος στο prime του στην Premier League (vid)

Ο Νταβίντ Σίλβα, σε ηλικία 37 ετών, αποχαιρέτησε το ποδόσφαιρο, ωστόσο δεν θα ξεχαστεί, αφού κανείς δεν μπορούσε να… συγκριθεί μαζί του, στην δεκαετία που αγωνιζόταν στη Μάντσεστερ Σίτι.  



Ο Νταβίντ Σίλβα ήταν… ασυναγώνιστος στο prime του στην Premier League (vid)

Τα λόγια μερικές φορές ενδέχεται να είναι περιττά για έναν παίκτη της δικής του ποιότητας, όμως ο σοβαρός τραυματισμός που υπέστη τον ανάγκασε να σταματήσει το ποδόσφαιρο και αμέσως κάποιος εύκολα ανατρέχει στο παρελθόν για να θυμηθεί τι παίκτης ήταν ο Νταβίντ Σίλβα.

 

Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους, αφού κατέκτησε σχεδόν τα πάντα με την Μάντσεστερ Σίτι και τα όσα είχε πει ο Πεπ Γκουαρδιόλα για τον ίδιο τα «λέει» όλα: «Σε κλειστούς χώρους διαπρέπει. Δεν έχω ξαναδεί κάποιον παίκτη σαν και αυτόν», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά σε μία φράση που προσδιορίζει απόλυτα το ταλέντο που τον διακατείχε.

Στην δεκαετία που μας πέρασε και που αγωνιζόταν στους «πολίτες», στατιστικά κανένας δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί του σε σχέση με τα όσα έκανε στο γήπεδο. Είχε καταγράψει τις περισσότερες ασίστ (89) και η δημιουργικότητα του ανά στιγμές είναι που τον έκαναν να ξεχωρίζει, σαν έναν πραγματικό… μάγο.

 

Το μυαλό του ίσως να ήταν ένα από τα μεγαλύτερα προσόντα που διέθετε και αυτό αναδεικνύεται και από τις ευκαιρίες που δημιουργούσε στην Premier League κατά τα 10 χρόνια παραμονής του εκεί (2010-2020). Είχε «φτιάξει» 768 τέτοιες, με τον Εντέν Αζάρ να βρίσκεται στην 2η θέση της σχετικής λίστας με 173… λιγότερες.

Κατέκτησε τέσσερις φορές το πρωτάθλημα Αγγλίας, ενώ πήρε και τρία τρόπαια με τη «χρυσή» γενιά της Εθνικής Ισπανίας. Οι ικανότητες του θα μείνουν αλησμόνητες και πρέπει να θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους ξένους ποδοσφαιριστές που πέρασαν ποτέ από το «Νησί».

 

Χρήστος Σκούρας