Το «ελληνικό» φινάλε του Αρσέν Βενγκέρ: Τελευταίο ντεμπούτο στην Άρσεναλ με τον Αλσατό ο Ντίνος Μαυροπάνος! (vid)

Ποιος ήταν ο τελευταίος ποδοσφαιριστής από τους 227 που αγόρασε συνολικά ο Αρσέν Βενγκέρ στην Άρσεναλ, που έκανε ντεμπούτο υπό τις οδηγίες του; Ο Ντίνος Μαυροπάνος. Στο «Ολντ Τράφορντ». Σε ένα ματς που τόσο ο Αλσατός, όσο και ο ίδιος ο Έλληνας, δεν θα λησμονήσουν ποτέ!



Το «ελληνικό» φινάλε του Αρσέν Βενγκέρ: Τελευταίο ντεμπούτο στην Άρσεναλ με τον Αλσατό ο Ντίνος Μαυροπάνος! (vid)

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για έναν «θρύλο». Για μία περίπτωση προπονητή που όσα χρόνια και αν περάσουν, δεν «ξαναβγαίνει». Για τον άνθρωπο που έκανε αμέτρητα παιδιά να γίνουν Άρσεναλ. Να μάθουν την ιστορία της, να μεγαλώσουν με αυτήν, να την αγαπήσουν, να την υποστηρίξουν όσο καμία άλλη και επί της ουσίας, να την επιλέξουν, ανάμεσα σε τόσες κορυφαίες αγγλικές ομάδες.

Η «κληρονομιά» που άφησε πίσω του, μετά την αποχώρησή του από τον πάγκο του αγαπημένου του club, είναι τεράστια και σαφώς δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Ωστόσο, πάντα θα θυμόμαστε και ποτέ δεν θα λησμονήσουμε, την σχέση του Αρσέν Βενγκέρ με τους Έλληνες των «κανονιέρηδων».

Δύο αγόρασε στη μακροσκελή του θητεία στον πάγκο της Άρσεναλ. Τον Στάθη Ταυλαρίδη και τον Ντίνο Μαυροπάνο, με τον δεύτερο να αποτελεί και τον τελευταίο ποδοσφαιριστή που πραγματοποίησε ντεμπούτο στους Λονδρέζους, υπό τις οδηγίες του Αλσατού προπονητή.

Για την ακρίβεια, ο νυν κεντρικός αμυντικός της Στουτγκάρδης, είναι ο 200ος ποδοσφαιριστής που έπαιξε για πρώτη φορά στην Άρσεναλ, με τον Βενγκέρ να τον καθοδηγεί. Ποιο είναι το εν λόγω ματς;

 

Έλαβε χώρα απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πριν από πέντε χρόνια. Στα τέλη Απριλίου του 2018, οι «κόκκινοι διάβολοι» υποδέχονταν την Άρσεναλ στο «Ολντ Τράφορντ» και ο Αρσέν Βενγκέρ αποφάσισε πως ο Ντίνος Μαυροπάνος είναι έτοιμος για να τον αξιοποιήσει.

Τον ξεκίνησε δίπλα στον Τσέιμπερς και η αλήθεια είναι πως ο Έλληνας στόπερ ήταν εξαιρετικός, παρά την ήττα της ομάδας του με 2-1, χάρη στο γκολ του Φελαϊνί στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Είναι εντυπωσιακό. Αγόρασε 227 ποδοσφαιριστές και ο τελευταίος που ξεκίνησε υπό τις οδηγίες του, σε ένα ματς που φυσικά δεν θα λησμονήσει ποτέ, ήταν ο Ντίνος Μαυροπάνος. Εκπληκτικό…

Δημήτρης Μανάκος