Η Λίβερπουλ βλέπει στον Ρομέο Λάβια έναν φθηνότερο… Μπέλιγχαμ (vid)

Η Σαουθάμπτον ζητάει 50 εκατ. ευρώ… ακατέβατα από την Λίβερπουλ για τον Ρομέο Λάβια και οι «κόκκινοι» είναι διατεθειμένοι να τα δώσουν. Στο πρόσωπο του βλέπουν έναν πιο φθηνό… Τζουντ Μπέλιγχαμ, καθώς διαθέτει παρόμοια χαρακτηριστικά.



Η Λίβερπουλ βλέπει στον Ρομέο Λάβια έναν φθηνότερο… Μπέλιγχαμ (vid)

Είναι προφανές πως δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με τα όσα έχει δείξει ο Τζουντ Μπέλιγχαμ στην έως τώρα καριέρα του, ωστόσο τα νούμερα του Ρομέο Λάβια είναι παρόμοια με τα δικά του. Η Λίβερπουλ χρειαζόταν επειγόντως ανανέωση στα χαφ και αυτό έχει ξεκινήσει να κάνει με τις προσθήκες των Ντόμινικ Σόμποσλαϊ και Αλέξις Μακ Άλιστερ.

Επόμενη επιλογή είναι ο 19χρονος μέσος της Σαουθάμπτον, ο οποίος εντυπωσίασε πέρυσι με την… χειρότερη ομάδα της Premier League και σε τόσο νεαρή ηλικία, τα νούμερα του είναι πανομοιότυπα με αυτά του νέου παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης.

Αμφότεροι είναι οι μόνοι ποδοσφαιριστές κάτω των 20, που κατέγραψαν την περασμένη αγωνιστική περίοδο τουλάχιστον 100 επανακτήσεις της μπάλας στον χώρο του κέντρου στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ο Λάβια είχε επτά περισσότερες (114 συνολικά), μολονότι η Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι – σαφώς – μία πιο ποιοτική ομάδα από τους «αγίους».

Είχε επίσης τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής στην Premier League για το ίδιο αυτό γκρουπ (2.231), ενώ το ίδιο ισχύει για τον Μπέλιγχαμ στην Bundesliga (2.691). Παρά το νεαρό της ηλικίας τους, οι προπονητές που είχαν τους έδειξαν εμπιστοσύνη και τους επέτρεψαν να «μεγαλώσουν» μέσα στη χρονιά, παίρνοντας… σπίτι τους τη φανέλα του βασικού.

Η νέα μεταγραφή της Ρεάλ είναι περισσότερο ποιοτική με την μπάλα στα πόδια, τη στιγμή που ο Λάβια είναι ένα «θηρίο» αμυντικά, όπως είχε δείξει και με την εμφάνιση του απέναντι στην Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς» (3-3, 21/04).

Η Λίβερπουλ τον θέλει για την θέση «6» και αν κρίνει κανείς από την ηλικία του και τις ικανότητες του, είναι πιθανό να μείνει ικανοποιημένη με αυτά που θα λάβει και ας μην απέκτησε τον κύριο στόχο που είχε θέσει τόσα χρόνια...

Χρήστος Σκούρας