Σκέψου σαν τον Ζορζίνιο: Ξέρει πέντε γλώσσες, μαθαίνει και… νοηματική – Οδηγάει Ferrari και ντρέπεται να το πει!

Μπορεί ο Ζορζίνιο να μην αναμένεται να αποτελέσει τον βασικό αμυντικό μέσο της Άρσεναλ στην επικείμενη αγωνιστική περίοδο, όμως τι σημασία έχει; Τον χρειάζονται οι «κανονιέρηδες» στην ομάδα, ποιος άλλος θα μπορούσε να τους καθοδηγήσει όπως αυτό, εντός των αποδυτηρίων;



Σκέψου σαν τον Ζορζίνιο: Ξέρει πέντε γλώσσες, μαθαίνει και… νοηματική – Οδηγάει Ferrari και ντρέπεται να το πει!

Ναι, ό,τι πιο αξιόλογο έχει κανείς να θυμάται από τις εμφανίσεις του Ζορζίνιο με τη φανέλα της Άρσεναλ το προηγούμενο εξάμηνο, είναι το ματς απέναντι στην Άστον Βίλα και το εκπληκτικό του γκολ στο φινάλε, στο νικητήριο 4-2 των «κανονιέρηδων».

Ναι, υπάρχει και μία πολύ καλή εμφάνιση στο «Έμιρεϊτς» απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά αρκετοί δεν θα ήθελαν να τον βλέπουν μονίμως ως βασικό, εξαιτίας του αργού ρυθμού παιχνιδιού του. Πρόκειται άλλωστε για έναν Ιταλό, απόλυτα συνυφασμένο με το στυλ της χώρας του, αλλά και με… βραζιλιάνικες πινελιές, αναφορικά με την οξυδέρκειά του και φυσικά τον ιδιαίτερο τρόπο εκτέλεσης των πέναλτι.

Είτε όμως σου αρέσει ο Ζορζίνιο, είτε τον θεωρείς… αργό για τα δεδομένα της Premier League, δεν γίνεται να μην τον παραδέχεσαι. Είναι ξεκάθαρο. Και δεν συζητάμε για τους τίτλους που έχει κατακτήσει ή για την επίδρασή του εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά πολύ δε περισσότερο, για την εξωγηπεδική του ζωή.

Μία πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε άλλωστε, το αποδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Συζητάμε για έναν παίκτη που γνωρίζω ιταλικά, πορτογαλικά, αγγλικά και ισπανικά. Τι κάνει όμως; Μαθαίνει και τη νοηματική, για να μπορεί να συνομιλεί με ανθρώπους που δυσκολεύονται στην επικοινωνία.

Την ίδια ώρα, ενώ οδηγάει… Ferrari, «ντρεπόταν» κατά τη διάρκεια της συνέντευξης να το πει. Εν τέλει, αποφάσισε να… ομολογήσει το αυτοκίνητό του, επισημαίνοντας όμως πως αισίως το αγόρασε. Και αυτό διότι, για πάρα πολλά χρόνια, στήριζε την μητέρα και την οικογένειά του, που δεν είχαν ανάλογες οικονομικές δυνατότητες.

Όσον αφορά την επίδρασή τους στους νεότερους παίκτες της Άρσεναλ και όχι μόνο; Δεν του αρέσουν τα… πολλά – πολλά. Τα υπερβολικά κοσμήματα, τα αυτοκίνητα που διαδέχονται το ένα το άλλο και τα ακριβά ρολόγια. Θέλει την απλότητα, επιδιώκει να ζει και να… αγωνίζεται έτσι και εντός των τεσσάρων γραμμών.

«Όταν βλέπω τον αντίθετο τρόπο ζωής σκέφτομαι πως είναι υπερβολικό, δεν είναι;» Έτσι δήλωσε χαρακτηριστικά. Και στο τέλος της ημέρας, ίσως και να έχει δίκιο. Μπορείς να τον αγαπάς ή να σου φαίνεται αργός και αχρείαστος στην Άρσεναλ. Αλλά πόσο όμορφο ένας άνθρωπος που έχει την δυνατότητα να ξοδέψει όσο δεν φανταζόμαστε, να σκέφτεται έτσι; Υπέροχος κύριος Ζορζίνιο. Ας τον έχουμε ως παράδειγμα προς μίμηση…

Δημήτρης Μανάκος