Φαν Ντάικ – Αλεξάντερ Άρνολντ: Παίρνουν την Λίβερπουλ στις πλάτες τους… δικαιωματικά (vids)

Ο Ολλανδός «βράχος» και… το παιδί που τα έζησε όλα με τα κόκκινα. Ο Φαν Ντάικ που απέδειξε σε όλους ότι άξιζε με το παραπάνω τα 84 εκατ.ευρώ. Ο Άρνολντ που είναι απλά… ένα παιδί από το Λίβερπουλ με τεράστια αγάπη στο κλαμπ. Οι δυο τους, πλέον θα έχουν το περιβραχιόνιο του αρχηγού μετά την αποχώρηση του Τζόρνταν Χέντερσον. Και το άξιζαν. Και δηλώνουν… έτοιμοι για όλα.  



Φαν Ντάικ – Αλεξάντερ Άρνολντ: Παίρνουν την Λίβερπουλ στις πλάτες τους… δικαιωματικά (vids)

Ο Γιούργκεν Κλοπ αποφάσισε πως ο ηγέτης και καθοδηγητής των μετόπισθεν της Λίβερπουλ, μαζί με τον δεξιό φουλ μπακ που «τερμάτισε» τη θέση του και τώρα μετακινείται στον χώρο του κέντρου, είναι οι ιδανικοί για να εμπνεύσουν τους γύρω τους και ν’ αγωνίζονται με αυταπάρνηση και αγάπη για το κλαμπ.

Ο Φαν Ντάικ, όταν αποκτήθηκε το 2018 έναντι 84 εκατ.ευρώ, άκουγε και διάβαζε δεξιά κι αριστερά πως σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε η ομάδα να διαθέσει τόσα χρήματα για την απόκτησή του. Μέχρι φυσικά να τα ξεπεράσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον Χάρι Μαγκουάιρ και να καταλάβουν άπαντες πως ο Ολλανδός έχει δικαιώσει στο έπακρο τον Κλοπ και οι «κόκκινοι» πρέπει να αισθάνονται δικαιωμένοι και για την πιο μικρή δεκάρα του συνολικού ποσού για τον υψηλόσωμο στόπερ.

 

 

Ο Αλεξάντερ – Άρνολντ δεν έχει γνωρίσει και αγαπήσει κάτι άλλο πέρα από την κόκκινη φανέλα και το λιμάνι του Μέρσεϊσαϊντ. Δεν μπορούσε να χωρέσει ο νους του το γεγονός πως σε τόσο μικρή ηλικία είχε παίξει τόσο καθοριστικό ρόλο στις επιτυχίες της εποχής του Κλοπ στον σύλλογο και έκανε τους οπαδούς να του φτιάξουν γκράφιτι στους δρόμους της πόλης για να τον τιμήσουν.

«Just a normal lad from Liverpool». Ό,τι πιο τιμητικό. Ένας απλός πολίτης του Λίβερπουλ. Ένα παιδί που απλά μεγάλωνε μαθαίνοντας να λατρεύει την ομάδα και να έχει την επιθυμία να κάνει τα πάντα για εκείνη. Και να που τώρα, είναι υπαρχηγός. Θα φορέσει το περιβραχιόνιο. Θα αισθανθεί την τεράστια τιμή που πίστευε ότι θα περνούσαν ακόμα αρκετά χρόνια για ν’ αυξηθούν οι πιθανότητες να συμβεί αυτό.

 

 

Μαζί με τον Ολλανδό, είναι ένα δίδυμο που ο Kloppo ξέρει ότι μπορεί να στηρίζεται πάνω τους. Όπως έγραψε και ο ΤΑΑ στα social media, «είμαστε έτοιμοι». Μάλιστα, ο VvD έχει υπάρξει αρχηγός της ομάδας σε 32 ματς μέχρι στιγμής και είναι… άχαστος! Έχει καταγράψει 28 νίκες και 4 ισοπαλίες!

Και ας μην ξεχνάμε ότι ο Φαν Ντάικ δεν είχε ηττηθεί στα πρώτα 70 παιχνίδια του στην Πρέμιερ Λιγκ, όταν η Λίβερπουλ αγωνιζόταν στο «Άνφιλντ»! Φυσικά είναι παρών σε κάθε τρόπαιο, έχει αναδειχθεί κορυφαίος της χρονιάς από την Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών, έχει βρεθεί τρεις φορές στην ομάδα της χρονιάς, ήταν ο καλύτερος για την UEFA το 2019 και έχει φτάσει μέχρι την 2η θέση στη Χρυσή Μπάλα!

 

 

Ο Τρεντ Αλεξάντερ – Άρνολντ ήταν ο ένας από το δίδυμο που άλλαξε μια για πάντα τον ρόλο των φουλ μπακ και τις αρμοδιότητες των ακραίων αμυντικών, με τις κινήσεις και τις επιθετικές τους τάσεις. Παρέα με τον Ρόμπερτσον, έδωσαν τρομερή αξία και έκαναν τον κόσμο, αλλά και τις ομάδες, να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στα χαρακτηριστικά των παικτών που θα βρίσκονται στα άκρα των μετόπισθεν και θα μπορούν να… καταπίνουν χιλιόμετρα.

Και ναι, είχε κι εκείνος τις άσχημες βραδιές του. Ήρθε αντιμέτωπος με κριτική. Είδε τον Κλοπ να τον αφήνει στον πάγκο όταν αντιλήφθηκε ότι εκείνος χρειαζόταν ανάσες και να καθαρίσει το μυαλό του. Όμως, τώρα, πιο ανανεωμένος, ο ΤΑΑ… μετακομίζει και στο χώρο του κέντρου, όπου αποδίδει περίφημα και βρίσκει νέο ενδιαφέρον και περισσότερους τρόπους να προσφέρει και να συνεισφέρει στη δημιουργία των γκολ. Βέβαια, ο Κλοπ δεν τον αλλάζει… οριστικά ακόμα, αφού και στο πρόσφατο φιλικό με την Λέστερ τον γύρισε στα δεξιά.

 

 

Στα 16 του ήταν αρχηγός στο τμήμα κ-18 και στα 24 του χρόνια, ο Αλεξάντερ – Άρνολντ θα είναι ο υπαρχηγός της ομάδας που λατρεύει. Και μέσα σε αυτά τα χρόνια έδειξε σθένος, ικανότητες, πυγμή, αντοχές στα δύσκολα, επιθυμία να διορθώσει πράγματα, να βελτιωθεί και να κάνει το κλαμπ να καταλάβει την αξία του. Το «διαμάντι» που έχει στις τάξεις από μικρό παιδάκι.

Και τώρα έφτασε η ώρα του. Γιατί η Λίβερπουλ θέλει και ξέρει να τιμά τα… δικά της παιδιά. Γιατί ο ΤΑΑ ως γέννημα – θρέμμα της κόκκινης πλευράς του λιμανιού, άξιζε να έχει αυτό το ποδοσφαιρικό παραμύθι. Και να το ζει επίσημα πια, ως δεύτερος captain πίσω από τον «κολοσσό» από την Ολλανδία.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης