Ξεπερνά κάποιος τον Πεπ και τον Κλοπ στο «Νησί»; Μόνο ο… Τζον Κόλμαν!

Πόσοι άραγε είναι οι προπονητές στις πέντε πρώτες Λίγκες του αγγλικού ποδοσφαίρου, που «υπηρετούν» τον σύλλογό τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τον Πεπ Γκουαρδιόλα και τον Γιούργκεν Κλοπ; Και αν αυτοί είναι… αρκετοί, υπάρχει κάποιος που τους ξεπερνά σε αριθμό αναμετρήσεων; «Ναι» είναι η σωστή απάντηση! Μόνο ο Τζον Κόλμαν.



Ξεπερνά κάποιος τον Πεπ και τον Κλοπ στο «Νησί»; Μόνο ο… Τζον Κόλμαν!

Πρόκειται για τους πέντε μακροβιότερους προπονητές την δεδομένη χρονική στιγμή στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Μία έρευνα που ξεκίνησε από την Premier League και κατέληξε στη National League, με το England365 να περνά από το… μικροσκόπιο κάθε λογής coach, που αυτή την ώρα, «υπηρετεί» κάποιον επαγγελματικό ή μη επαγγελματικό σύλλογο.

Αφετηρία αποτέλεσε η Μάντσεστερ Σίτι, η Άρσεναλ, η Λίβερπουλ και κάθε ομάδα που εντάσσεται στο Big 6, για να καταλήξουμε στην 5η τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, στην οποία πέρυσι αγωνιζόταν η Ρέξαμ και η Νοτς Κάουντι, με την Τσέστερφιλντ να διεκδικεί την άνοδο και την Ίστλι να αποτελεί την έκπληξη ως προς τη συμμετοχή στα play - off.

Πού καταλήγουμε όμως; Στο ότι μόλις δύο προπονητές μπορούν να χαρακτηριστούν «μακροβιότεροι» των Πεπ Γκουαρδιόλα και Γιούργκεν Κλοπ στις ομάδες τους και πως μόλις ο ένας εκ των δύο μετρά περισσότερα ματς στην… αγαπημένη του ομάδα, από ό,τι οι δύο προαναφερθέντες σε «πολίτες» και «κόκκινους».

Ο λόγος για τους Τζον Κόλμαν στην Άκρινγκτον και Άλαν Ντέβονσαϊρ στη Μέιντενχεντ. Αυτομάτως, θα συνειδητοποιήσατε πως συζητάμε για μία ομάδα της League Two και για μία ομάδα της National League, με αμφότερους να βρίσκονται στους συλλόγους τους για οκτώ έτη, αλλά τον Κόλμαν να προπορεύεται στην εν λόγω λίστα, λόγω των περισσοτέρων μηνών στη θητεία του.

Ο έμπειρος coach της Άκρινγκτον, αισίως συμπληρώνει εκεί μία οκταετία, 10 μήνες και 14 ημέρες, έχοντας δει τον σύλλογο σε κάθε «φάση» του. Από την κατάκτηση του τίτλου της League Two, ο οποίος αποτελεί και τον μοναδικό στην καριέρα του, μέχρι και τον περσινό υποβιβασμό στην ίδια κατηγορία, ως 22η!

Ο Κόλμαν μετρά 468 ματς στον πάγκο της Άκρινγκτον, ενώ ο Ντέβονσαϊρ μόλις 269, καθώς η Μέιντενχεντ, όπως αντιλαμβάνεστε, παίζει μόνο στο FA Τρόφι και δεν έχει μεγαλύτερο εύρος διοργανώσεων, εν αντιθέσει με τη Σίτι και τη Λίβερπουλ.

Όσον αφορά τον άνθρωπο που συμπληρώνει την πεντάδα; Είναι ο Μαρκ Ρόμπινς της Κόβεντρι, ο οποίος μετρά έξι χρόνια, τέσσερις μήνες και 26 ημέρες στην ομάδα του, έχοντας αποτύχει μία σεζόν πριν, να φέρει την αγαπημένη του ομάδα στην Premier League!

Αναλυτικά, η θητεία και ο αριθμός αναμετρήσεων των πέντε «μακροβιότερων» προπονητών στο «Νησί»:

Προπονητής

Ομάδα

Αριθμός παιχνιδιών

Χρόνος

Τζον Κόλμαν

Άκρινγκτον

468

8 χρόνια, 10 μήνες, 13 ημέρες

Γιούργκεν Κλοπ

Λίβερπουλ

431

7 χρόνια, 9 μήνες, 23 ημέρες

Πεπ Γκουαρδιόλα

Μάντσεστερ Σίτι

413

7 χρόνια και ένας μήνας ακριβώς

Άλαν Ντέβονσαϊρ

Μέιντενχεντ

269

8 χρόνια, 2 μήνες, 26 ημέρες

Μαρκ Ρόμπινς

Κόβεντρι

317

6 χρόνια, 4 μήνες, 25 ημέρες

 

Δημήτρης Μανάκος