Ο Φαν Ντάικ ήδη εμπνέει τους γύρω του ως αρχηγός για τη νέα σεζόν

Ο Γιούργκεν Κλοπ τον έχρισε πρώτο αρχηγό μετά την αποχώρηση του Τζόρνταν Χέντερσον και ο Βέρτζιλ Φαν Ντάικ δείχνει από νωρίς τη φετινή σεζόν πως προσπαθεί να εμπνεύσει και να ωθήσει προς τον καλύτερο εαυτό τους, όλους τους συμπαίκτες του.  



Ο Φαν Ντάικ ήδη εμπνέει τους γύρω του ως αρχηγός για τη νέα σεζόν

Ο Ολλανδός, μετά το περιβραχιόνιο στην εθνική ομάδα της πατρίδας του, πήρε κι εκείνο του Τζόρνταν Χέντερσον στην Λίβερπουλ. Ο «Χέντο» αποχώρησε για την Αλ Ετιφάκ του Στίβεν Τζέραρντ κι άφησε τον VvD πίσω του, με υπαρχηγό τον Αλεξάντερ – Άρνολντ.

Ο Κλοπ γνωρίζει κι εκτιμά τρομερά τις ηγετικές ικανότητες του Φαν Ντάικ που ούτως ή άλλως οργανώνει πράγματα από τα μετόπισθεν, όπου παρακολουθεί το παιχνίδι αρκετά πιο «καθαρά» βλέποντας τις κινήσεις όλων στον αγωνιστικό χώρο μπροστά του.

«Βλέπω πολλούς με ηγετικά χαρακτηριστικά σε αυτή την ομάδα και είναι ώρα να κάνουν όλοι ένα βήμα μπροστά» είχε αναφέρει σε συνέντευξη Τύπου από την Σιγκαπούρη, την οποία η Λίβερπουλ επισκέφθηκε για την καλοκαιρινή της προετοιμασία και αυτή η ατάκα φανερώνει πολλά.

Επιχειρεί και στο πνευματικό κομμάτι να δώσει το απαραίτητο boost στους υπόλοιπους ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, αλλά και δείχνει ότι αντιλαμβάνεται την ανάγκη για πολύ καλύτερες καταστάσεις στο χορτάρι στη νέα ποδοσφαιρική χρονιά.

«Μάθαμε από τα περσινά, αφού άλλωστε το ποδόσφαιρο είναι σαν την ζωή. Πάντοτε θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα και θα σε αναγκάζουν να βρεις νέες κατευθύνσεις» είχε πει ο Κλοπ για να δώσει το στίγμα, με τον Φαν Ντάικ να κάνει πρώτος το βήμα μπροστά, να έχει «συνοδοιπόρο» τον Αλεξάντερ – Άρνολντ και τους υπόλοιπους «κόκκινους» να οφείλουν να παρασυρθούν θετικά από αυτό!  

Κώστας Ζάλιαρης