Όπως στην Γιουνάιτεντ, έτσι και στην Μπόκα ο Καβάνι δεν «φοβήθηκε» τον αριθμό στη φανέλα! (vid)

Εκ πρώτης όψης, φαντάζει ως μια μεταγραφή που… έπρεπε να συμβεί. Η καρδιά και το πάθος του Καβάνι, ταιριάζουν απόλυτα με τη νοοτροπία της Μπόκα. Εκεί, ο «Matador» έδειξε γι’ ακόμα μια φορά πως δεν φοβάται το βάρος των απαιτήσεων και πήρε τη φανέλα που έχει μεγάλη ιστορία, όπως το είχε κάνει και στην Μαν. Γιουνάιτεντ.  



Όπως στην Γιουνάιτεντ, έτσι και στην Μπόκα ο Καβάνι δεν «φοβήθηκε» τον αριθμό στη φανέλα! (vid)

Ο Ουρουγουανός στα 36 του κι έπειτα από μια κακή σεζόν στην Βαλένθια, αποφάσισε να τερματίσει το συμβόλαιό του με τις «νυχτερίδες» και μετακινήθηκε στο «Μπομπονέρα» για να βιώσει μοναδικές εμπειρίες με την Μπόκα Τζούνιορς μέχρι το φινάλε του 2024.

Παρουσιάστηκε στον κόσμο της ομάδας που του επιφύλαξε τρομερή υποδοχή, τον έκανε να αισθανθεί πραγματικά σαν στο σπίτι του, αφού κάπως έτσι αποκαλεί την Αργεντινή ο Καβάνι, ενώ, η απόφαση που πήρε για τη φανέλα του, δείχνει και το γεγονός πως ναι μεν τιμά την ιστορία, αλλά δεν φοβάται τις ευθύνες.

Θα αγωνίζεται με το 10 στην πλάτη, έναν αριθμό που στην Μπόκα είχε φυσικά ο τεράστιος, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ενώ, το είχαν φορέσει και οι Τέβες και Ρικέλμε σε αυτό το κλαμπ.

Στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όταν είχε μετακινηθεί εκεί μετά την ιστορία που είχε γράψει με την Παρί Σεν Ζερμέν και της οποίας είχε γίνει κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών, ο «Έντι» είχε πάρει τη φανέλα με το «7», του Κριστιάνο Ρονάλντο. Αρκετοί, πριν από εκείνον, το είχαν τολμήσει αυτό, αλλά δεν απέδωσαν τ’ αναμενόμενα. Στην πρώτη του σεζόν επί αγγλικού εδάφους, ο Καβάνι είχε σκοράρει 17 φορές και ο επαγγελματισμός του ήταν τέτοιος που αποτελούσε σημείο αναφοράς για την παρουσία του.

Την δεύτερη σεζόν του στο «Ολντ Τράφορντ» και με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να πραγματοποιεί την μεγάλη επιστροφή, ο «Matador» με χαρά του παραχώρησε το «7», με τον Πορτογάλο σούπερ σταρ, τότε, να ευχαριστεί δημόσια τον Καβάνι για την κίνησή του.

Η γενικότερη στάση του, μη επιτρέποντας στην πίεση και τις απαιτήσεις να του κατακλύζουν τις σκέψεις και την ζωή, προέρχεται από δουλειά ετών που έχει κάνει με τον εαυτό του και μεγάλη ενασχόληση με την ψυχολογία. Πάντως, είναι άνθρωπος που θα σου πει ότι προτιμά με την κάθε ευκαιρία να κατεβάζει τον διακόπτη και να επιλέγει την γεωργία, το ψάρεμα, την ηρεμία της φύσης, τη σκιά ενός μεγάλου δέντρου και τον ήχο του αέρα, αντί για τις ιαχές των οπαδών και τα μεγάλα γήπεδα…

 

 

Κώστας Ζάλιαρης