Αυτή η Λίβερπουλ σκοράρει, προβληματίζει και… αγχώνεται για τον ΜακΆλιστερ (vids)

Πέτυχε τρία τέρματα. Δέχθηκε τέσσερα. Το διασκεδάζει, αλλά θα πρέπει να δει και τα προβλήματα που εμφανίζονται. Η Λίβερπουλ ηττήθηκε 4-3 από την Μπάγερν Μονάχου σε φιλικό στην Σιγκαπούρη, «πληρώνοντας» την δυσλειτουργία (και) του αμυντικού τρανζίσιον στις επιθέσεις του αντιπάλου. Με τραυματισμό αποχώρησε ο ΜακΆλιστερ.  



Αυτή η Λίβερπουλ σκοράρει, προβληματίζει και… αγχώνεται για τον ΜακΆλιστερ (vids)

Οι «κόκκινοι» γι’ ακόμα ένα φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας έδειξαν ότι ναι μεν έχουν τρόπους για να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, αλλά έχουν τρόπους και οι αντίπαλοί τους για να καταφέρουν να παραβιάσουν την εστία τους. Και αυτό είναι κάτι που ευτυχώς για τον Κλοπ, το βλέπει από νωρίς, ώστε να το διορθώσει και να το δουλέψει περισσότερο.

Η Λίβερπουλ με το ωραίο τελείωμα του Γάκπο που έφυγε στον κενό χώρο στο 2ο λεπτό άνοιξε το σκορ, ο Φαν Ντάικ έγινε ο πρώτος αρχηγός της ομάδας που σκοράρει στο πρώτο του – αν κι ανεπίσημο – ματς με το περιβραχιόνιο στο μπράτσο γράφοντας το 2-0 με κεφαλιά στο 28’, όμως, οι Βαυαροί αναθάρρησαν.

Η απώλεια της κατοχής και τα κενά που εμφανίστηκαν από δεξιά – λόγω των προωθήσεων του Άρνολντ και της πιο… κεντρικής του κίνησης – αλλά και η αδυναμία που εμφάνισε ο Μάτιπ, επέτρεψαν στο σύνολο του Τούχελ αρχικά με τον Γκνάμπρι στο 33’ να μειώσει και στο 42’ με τον Μανέ να ισοφαρίσει.

Στην ανάπαυλα αποχώρησε αναγκαστικά με πρόβλημα τραυματισμού ο ΜακΆλιστερ, πράγμα που φυσικά προκαλεί άγχος στον Κλοπ και την ομάδα του. Στο δεύτερο μέρος ο Λουίς Ντίας από ακόμα μια ασίστ του Σαλάχ στην προετοιμασία, με ένα κοντρόλ και χαμηλό διαγώνιο σουτ έβαλε ξανά μπροστά τους «κόκκινους» στο 66ο λεπτό, όμως, ήρθε η ανατροπή.

Με τον Κώστα Τσιμίκα να έχει περάσει στο ματς στο τελευταίο ημίωρο, οι Βαυαροί βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 80’ και το 90’ + 1’ με τους Στάνισιτς και Κρέτζιγκ για το τελικό 4-3.

 

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης