Ο Γκβάρντιολ θα ευγνωμονεί την υπομονή του, για τις στιγμές που σκεφτόταν να παρατήσει το ποδόσφαιρο!

Το … νεύρο και η ορμή της νεανικής ηλικίας, είχαν κάνει τον Γιόσκο Γκβάρντιολ να σκέφτεται να παρατήσει το ποδόσφαιρο, επειδή δεν μπορούσε να βρει θέση βασικού στα τμήματα υποδομής της Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Ευτυχώς για εκείνον, το ξανασκέφτηκε, ενώ… απεχθανόταν και τη δουλειά του ιχθυοπώλη, όπως ήταν ο πατέρας του.  



Ο Γκβάρντιολ θα ευγνωμονεί την υπομονή του, για τις στιγμές που σκεφτόταν να παρατήσει το ποδόσφαιρο!

Ο Κροάτης αμυντικός ετοιμάζεται να γίνει ο ακριβότερος στόπερ όλων των εποχών με τα 90 εκατ.ευρώ που διαθέτει η Σίτι στην Λειψία ώστε να τον πάρει στο Μάντσεστερ και να ενισχύσει τα μετόπισθεν των Πρωταθλητών Ευρώπης.

Στα 16 του, ο Γκβάρντιολ είχε φτάσει κοντά στην απόφαση να παρατήσει το άθλημα, αφού, δεν μπορούσε να βρει το χρόνο συμμετοχής που αναζητούσε. Ευτυχώς για εκείνον, δεν ήταν σίγουρος πως ήθελε να γυρίσει ολοκληρωτικά σελίδα, ενώ, η δουλειά του πατέρα του δεν τον ενθουσίαζε καθόλου. Ίσα – ίσα την… απεχθανόταν.

«Ευτυχώς κάτι άλλαξε άμεσα μετά από αυτές τις σκέψεις, άρχισα να παίζω και ξαφνικά μεταφέρθηκα στην δεύτερη ομάδα της Ντινάμο Ζάγκρεμπ» είχε αναφέρει ο Γκβάρντιολ, του οποίου ο πατέρας είχε δικό του σημείο πώλησης ψαριών στο μεγάλη ιχθυαγορά του Ζάγκρεμπ.

«Σκεφτείτε, ήμουν 16 ετών και κάθε μέρα τρώγαμε ψάρι στο σπίτι!» είχε δηλώσει ο ποδοσφαιριστής που όμως, βοήθησε τον μπαμπά του να κάνει… χρυσές δουλειές, αφού οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατακόρυφα κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ του Κατάρ, λόγω και της πορείας των Κροατών μέχρι τα ημιτελικά.

Κώστας Ζάλιαρης