Μανέ και Κριστιάνο μετέφεραν το άρωμα της σπουδαιότερης κόντρας του αγγλικού ποδοσφαίρου στην Σαουδική Αραβία (vids)

Ο Σενεγαλέζος έκανε ντεμπούτο μπαίνοντας στο ματς με αλλαγή, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ πέτυχε το καθοριστικό γκολ της πρόκρισης και οι δυο τους έχοντας βγάλει τα … διαφορετικά κόκκινα, προσφέρουν στην Σαουδική Αραβία και την Αλ Νασρ την ποιότητα, αλλά και το πνεύμα των «μονομαχιών» της Λίβερπουλ με την Γιουνάιτεντ.  



Μανέ και Κριστιάνο μετέφεραν το άρωμα της σπουδαιότερης κόντρας του αγγλικού ποδοσφαίρου στην Σαουδική Αραβία (vids)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκεται εκεί από την περασμένη σεζόν και συνεχίζει να είναι η… μεγάλη ατραξιόν. Μερικές ώρες μετά τα νέα γκολ του Λιονέλ Μέσι στο LeaguesCup του MLS με την Ίντερ Μαϊάμι, ο CR7 απάντησε και χάρισε πρόκριση στην Αλ Νασρ στα προημιτελικά του Arab Club Champions Cup.

Για τέτοια επιτεύγματα οι Σαουδάραβες τον «χρύσωσαν» κι εκείνος προσπαθεί ν’ ανταποδώσει, γνωρίζοντας πως η δική του λάμψη αποτέλεσε και παράδειγμα προς άλλους ποδοσφαιριστές που άφησαν το ευρωπαϊκό στερέωμα για να επιχειρήσουν όλοι μαζί ν’ ανεβάσουν επίπεδο το άθλημα στην Σαουδική Αραβία. Πέρα από το οικονομικό τους συμφέρον, προφανώς.

Μαζί με τον Κριστιάνο, βρίσκεται πλέον και ο Σαντιό Μανέ που μόλις έναν χρόνο αφότου στην Μπάγερν πίστεψαν ότι έκαναν τρομερό deal για να τον αποκτήσουν έναντι 35 εκατ.ευρώ, παραχωρήθηκε στην Αλ Νασρ. Η μεταγραφή αυτή ήταν επιθυμία και του Σενεγαλέζου, αλλά και του Τόμας Τούχελ, αφού οι δυο τους δεν ταίριαξαν και πολύ περισσότερο ο θρύλος της Λίβερπουλ δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στα δεδομένα των Βαυαρών και της Bundesliga.

 

 

Τώρα, αγωνίζεται κοντά στον Ρονάλντο, πανηγυρίζει μαζί του, βιώνει νέες εμπειρίες, ξέρει κι εκείνος πως το δικό του επίπεδο είναι αρκετά ανώτερο από αυτό των περισσότερων συμπαικτών του, όμως, θέλει να βοηθήσει. Συν τοις άλλοις, ίσως εκεί έδιωξε κι ένα μεγάλο κομμάτι από το βάρος που δεν ήθελε να κουβαλά, οπότε πήρε και την απόφαση για την αποχώρηση από την Γηραιά ήπειρο.

Στο ματς της Πέμπτης με την Ζάμαλεκ μπήκε με αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο για να βοηθήσει με τα τρεξίματά του από τις πτέρυγες, εξ αρχής έδειξε ότι μπορεί να συνεισφέρει και ν’ αποδείξει στην πράξη ότι έχει κάτι παραπάνω από την πλειοψηφία των παικτών στην Σαουδική Αραβία, ενώ, πλέον, πανηγυρίζει αγκαλιά με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Οι δυο τους, υπηρέτησαν με τιμή τους δύο αγγλικούς συλλόγους των οποίων η κόντρα είναι ό,τι πιο σπουδαίο έχει να επιδείξει η Αγγλία, με την Γιουνάιτεντ να υπερέχει μόλις ενός πρωταθλήματος πλέον (20 έναντι 19). Κι όμως, από την έχθρα των ομάδων τους στο κορυφαίο πρωτάθλημα, τώρα αγωνίζονται για το κοινό καλό.

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης