Το Wembley έχει φερθεί… σκληρά στον «καταραμένο» Κόβασιτς (vids)

Μπορεί να έχει κατακτήσει αρκετούς τίτλους στην καριέρα του, όμως ο Ματέο Κόβασιτς φαίνεται να μην μπορεί να τα καταφέρει στο Γουέμπλεϊ. Εκεί, πάντοτε, κάτι χαλάει σε τελικούς και το βίωσε και στην έναρξη της θητείας του στην Μάντσεστερ Σίτι... 



Το Wembley έχει φερθεί… σκληρά στον «καταραμένο» Κόβασιτς (vids)

Η τροπαιοθήκη του Ματέο Κόβασιτς τα «μαρτυρά» όλα από μόνη της, αφού περιλαμβάνει 17 τρόπαια με τις Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι. Το «μέταλλο» του νικητή διακατέχει τον Κροάτη, αλλά η ήττα της Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στην Άρσεναλ για το Community Shield (1-1 κ.δ., 4-1 πεν.), επιβεβαίωσε μία κακή του παράδοση: ότι δε μπορεί να σηκώσει τρόπαιο μέσα στο «Γουέμπλεϊ».

Η αρχή έγινε το 2019, όταν αγωνιζόταν στους «μπλε» του Λονδίνου. Η τύχη της ομάδας του κρίθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα», όμως ο ίδιος παρέμεινε στον πάγκο καθ’ όλη τη διάρκεια του τελικού και, όντας ανήμπορος να βοηθήσει, είδε τους «πολίτες» να επικρατούν στη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι.

Έναν χρόνο αργότερα τα πράγματα θα κυλούσαν… ακόμη χειρότερα για τον Κόβασιτς. Στον τελικό του Κυπέλλου το 2020 απέναντι στην Άρσεναλ, το σύνολο του Φρανκ Λάμπαρντ ηττήθηκε με σκορ 2-1, ενώ εκείνος αποβλήθηκε στο 73ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα για ένα μαρκάρισμα πάνω στον Γκρανίτ Τσάκα.

Στην περσινή σεζόν το «Γουέμπλεϊ» του φέρθηκε περισσότερο… σκληρά από ποτέ, καθώς η Τσέλσι έχασε και τις δύο εγχώριες διοργανώσεις από την Λίβερπουλ στα πέναλτι, με τον Κώστα Τσιμίκα να σκοράρει το καθοριστικό στον τελικό του Κυπέλλου.

Ο Κόβασιτς εντάχθηκε φέτος στο ρόστερ της Μάντσεστερ Σίτι, που κατέκτησε το «τρεμπλ» την περασμένη αγωνιστική περίοδο, όμως η «κατάρα» του συνεχίστηκε και ο Κροάτης έφυγε εκ νέου με άδεια χέρια από το επιβλητικό γήπεδο του Λονδίνου…

 

Αναλυτικά οι αναμετρήσεις:

Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι 1-0 (Λιγκ Καπ 2019)

Άρσεναλ – Τσέλσι 2-1 (Κύπελλο Αγγλίας 2020)

Λίβερπουλ – Τσέλσι 0-0, 11-10 πεν. (Λιγκ Καπ 2022)

Λίβερπουλ – Τσέλσι 0-0, 6-5 πεν. (Κύπελλο Αγγλίας 2022)

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-1, 4-1 πεν. (Σούπερ Καπ 2023)

Χρήστος Σκούρας