Το κρυφό… όπλο του Αρτέτα απέναντι στη Σίτι του Πεπ (vid)

Ο Μικέλ Αρτέτα και η Άρσεναλ έφυγαν χαρούμενοι από το «Γουέμπλεϊ» με το Community Shield στα χέρια, με τον Ισπανό να επικρατεί του πρώην… δασκάλου του, Πεπ Γκουαρδιόλα, μόλις για δεύτερη φορά. Κοινός παρονομαστής στις δύο αυτές νίκες το "Γουέμπλεϊ", με τα παιχνίδια εκεί να ευνοούν τον κόουτς των Λονδρέζων!  



Το κρυφό… όπλο του Αρτέτα απέναντι στη Σίτι του Πεπ (vid)

Το σερί που «έτρεχε» η Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στην Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα ήταν ήδη αρκετά μεγάλο και οι επτά διαδοχικές νίκες είχαν φέρει σε δύσκολη θέση τον Βάσκο… μαθητή. Στο πολύ κρίσιμο παιχνίδι πέρυσι για τον τίτλο της Premier League, οι παίκτες των «κανονιέρηδων» κατέθεσαν ό,τι είχαν στο γήπεδο, όμως «πλήρωσαν» τα φθηνά λάθη που έκαναν στο «Έμιρεϊτς» (3-1, 15/02).

Ο Αρτέτα ενδέχεται να έχει ανακαλύψει μία «συνταγή» που να λειτουργεί απέναντι στον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Αμφότερες οι νίκες της Άρσεναλ κόντρα στους Πρωταθλητές έχουν σημειωθεί στο "Γουέμπλεϊ" σε μονό ματς. Η προηγούμενη επιτυχία είχε έρθει στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας το 2020, στην πρώτη σεζόν του Αρτέτα στην άκρη του πάγκου. Παρέταξε καταπληκτικά τους παίκτες του πίσω από την μπάλα και εκείνοι εκμεταλλεύτηκαν στην εντέλεια την υψηλή αμυντική γραμμή που διατηρούσε η Σίτι.

Το αποτέλεσμα ήταν ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ να σκοράρει δύο φορές στη γρήγορη μεταφορά του παιχνιδιού από την άμυνα στην επίθεση και οι Λονδρέζοι να εξασφαλίσουν την πρόκριση στον τελικό, όπου κέρδισαν και την Τσέλσι για να σηκώσουν την κούπα.

Με την ιστορία να επαναλαμβάνεται και τον Αρτέτα να βλέπει την ομάδα του να επικρατεί στα πέναλτι απέναντι στη Σίτι στο «Γουέμπλεϊ», το μόνο που αναμένεται τώρα είναι το πότε θα του «τριτώσει το καλό»…

Χρήστος Σκούρας