Ο Μακ Άλιστερ είναι από τα πιο έξυπνα 35 εκατομμύρια που έχει δώσει η Λίβερπουλ (vids)

Θα μπορούσε το κόστος του να είναι πολύ μεγαλύτερο, δεδομένης της προσφοράς του και των ρόλων στους οποίους ανταποκρίνεται. Ο Αλέξις Μακ Άλιστερ κάνει την Λίβερπουλ να σκέφτεται πως πέτυχε λίρα εκατό, με τον Αργεντινό να είναι – ίσως – το πρόσωπο της ομάδας στη φετινή προετοιμασία.  



Ο Μακ Άλιστερ είναι από τα πιο έξυπνα 35 εκατομμύρια που έχει δώσει η Λίβερπουλ (vids)

Ο Γιούργκεν Κλοπ τον θαυμάζει. Τον θεωρεί ποδοσφαιριστή τοπ επιπέδου. Αυτό ανέφερε και μετά το 3-1 επί της Ντάρμσταντ στη φιλική αναμέτρηση της Δευτέρας στο Deepdale του Πρέστον.

Ο Μακ Άλιστερ κλήθηκε ν’ αγωνιστεί στη θέση «6» ως αμυντικός χαφ, πράγμα που επέτρεπε στον Αλεξάντερ – Άρνολντ να παίρνει περισσότερα μέτρα και να βγάζει την επιθετική του διάθεση στον αγωνιστικό χώρο, αφήνοντας την δεξιά πλευρά. Σε συνθήκη επίθεσης, η άμυνα γινόταν τριμελής, ο Μακ Άλιστερ ήταν ο … προστάτης ακριβώς μπροστά τους και ο Κλοπ κατάλαβε πως μπορεί να υπολογίζει και για έναν τέτοιο ρόλο τον κάτοχο του Μουντιάλ του 2022.

Μαζί με τον Ντόμινικ Σόμποσλαϊ κάνουν αρκετά πιο πλούσιο και ποιοτικό το χώρο του κέντρου για τους «κόκκινους». Ο Ούγγρος χαρακτηρίζεται ως η «δύναμη» και ο Αργεντινός ως το «μυαλό», με τον συνδυασμό τους, φυσικά, να βγάζει τρομερά κερδισμένη την Λίβερπουλ.

 

 

«Τόσο με την μπάλα, όσο και δίχως αυτή, ο Μακ Άλιστερ είναι ποδοσφαιριστής πρώτης κλάσης. Έδειξε ότι μπορεί να διαβάσει σωστά και να καταλάβει απόλυτα το παιχνίδι» σχολίασε ο κόουτς της ομάδας μετά την τελευταία φιλική αναμέτρηση της φετινής προετοιμασίας.

Οι κινήσεις του ανάμεσα στις γραμμές, η απόλυτη επίγνωση για τις στιγμές που πρέπει να προωθεί το παιχνίδι, αλλά και να επιλέξει τη σιγουριά των στόπερ για να επιστρέψει την μπάλα και να επιφέρει ψυχραιμία στους συμπαίκτες του, είναι από τις πιο πολύτιμες ενέργειές του.

 

 

Ως αμυντικός χαφ αγωνίστηκε πρώτη φορά στην μέχρι στιγμής παρουσία του στην Λίβερπουλ, στα παιχνίδια της περιοδείας των «κόκκινων» πριν από το μεγάλο ντέρμπι με την Τσέλσι την προσεχή Κυριακή, στην έναρξη της Πρέμιερ Λιγκ. Βέβαια, μόνο άγνωστη δεν είναι σ’ εκείνον η θέση. Για την ακρίβεια, έχει παίξει εκεί περισσότερες φορές και απ’ ό,τι το έχει κάνει ως επιτελικός μέσος κεντρικά, ενώ, έχει κάποιες ελάχιστες εμφανίσεις και ως εσωτερικός χαφ από πλευρά.

«Μόνος του δεν θα έλεγα ότι θα μπορούσε να βρίσκεται εκεί, αλλά σε μια συμπαγή τριάδα, είναι ιδανικός» ήταν η δήλωση του Κλοπ που σίγουρα έχει αρκετές εκδοχές τακτικής στο μυαλό του, αλλά προφανώς περιμένει να δει τις εξελίξεις και από την προσπάθεια απόκτησης είτε του Λάβια, είτε κάποιου άλλου χαφ…

 

 

Κώστας Ζάλιαρης