«Δεν αναγνωρίζω την Τσέλσι μου» είχε πει ο Ντρογκμπά και ίσως ακόμα έχει δίκιο...

Κάτι πάει λάθος στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Κάτι δεν βαίνει καλώς στην Τσέλσι. Είναι ξεκάθαρο. Είναι προφανές. Άπαντες ασχολούνται με τον Μόισες Καϊσέδο, με τα υπόλοιπα ζητήματα, αγωνιστικά και μη, να περνούν σε δεύτερη μοίρα. Μήπως τελικά, είχε δίκιο ο Ντιντιέ Ντρογκμπά;  



«Δεν αναγνωρίζω την Τσέλσι μου» είχε πει ο Ντρογκμπά και ίσως ακόμα έχει δίκιο...

Το ζήτημα των ημερών στην Τσέλσι σαφώς και ακούει στο όνομα του Μόισες Καϊσέδο. Για να είμαστε πιο ακριβείς, ο μέσος από το Εκουαδόρ είναι το μόνιμο θέμα για τους Λονδρέζους.

Αυτό τους απασχολεί, αυτό τους «καίει», έχουν ρίξει όλο το ενδιαφέρον τους στις συζητήσεις με την Μπράιτον, με φόντο την απόκτησή του, σε ένα σήριαλ που έχει κρατήσει για περισσότερο από ένα μήνα, έχοντας αφήσει σημαντικά και βασικά πράγματα σε δεύτερη μοίρα.

Να αναφέρουμε μερικά παραδείγματα; Τη δεδομένη χρονική στιγμή, η Τσέλσι δεν έχει ανακοινώσει χορηγό για τη φανέλα της. Ο σπόνσορας δεν έχει γίνει γνωστός, οι Λονδρέζοι δεν έχουν καταστήσει επίσημα σαφές, τι θα αναγράφεται στην βασική τους εμφάνιση.

Την ίδια ώρα, η εκτός έδρας φανέλα τους για τη νέα σεζόν, επίσης δεν έχει γίνει γνωστή, όπως και οι αριθμοί των ποδοσφαιριστών, όπως φρόντισαν να κάνουν όλες οι υπόλοιπες ομάδες της Premier League, με τελευταία τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Όσον αφορά το αγωνιστικό του πράγματος, ουδείς γνωρίζει ποιο θα είναι το τελικό ρόστερ για τη νέα αγωνιστική περίοδο και ποιοι θα αναχωρήσουν από το Λονδίνο με τη μορφή δανεισμού. Θα είναι για παράδειγμα ο Κόνορ Γκάλαχερ στο ρόστερ; Κανένας δεν απαντά, με την Κρίσταλ Πάλας να έχει καταθέσει επίσημη πρόταση, την Τσέλσι να την απορρίπτει, ταυτόχρονα να μην τον υπολογίζει για βασικό, αλλά να μην αφήνει και τη Γουέστ Χαμ να μπει στο παιχνίδι της απόκτησής του.

Από εκεί και πέρα, ακόμη και μόνο την υπόθεση του Μόισες Καϊσέδο να βάλουμε στο μυαλό μας, αυτή δεν κρίνεται επιτυχημένη. Ναι, οι συζητήσεις συνεχίζονται, αλλά όσο αυτές δεν ευδοκιμούν και πλησιάζουμε στην έναρξη της Premier League, η υπόθεση μοιάζει πιο πολύ με χάσιμο χρόνου, παρά με ένα deal που μπαίνει στην διαδικασία να ολοκληρωθεί.

Η Μπράιτον άλλωστε το δήλωσε ξεκάθαρα. Δεν διαπραγματεύεται με τίποτα λιγότερο από τα 100 εκατομμύρια. Και όσο οι Λονδρέζοι δεν καταθέτουν μία τέτοιου είδους προσφορά, τα «όχι» θα συνεχίζονται και οι μακροσκελείς αναλύσεις απλώς θα μονοπωλούν τα ρεπορτάζ τους.

Μοιάζει με απολύτως εκλογικευμένη δήλωση η τοποθέτηση του Ντιντιέ Ντοργκμπά. «Δεν αναγνωρίζω την Τσέλσι μου», είπε χαρακτηριστικά. Λογικό είναι, σε μία κατάσταση που συνεχίζεται από πέρυσι. Τότε με πολλές αγορές, τώρα με αναρίθμητες πωλήσεις, δίχως απαραίτητους δανεισμούς και με έναν Μόισες Καϊσέδο να ρυθμίζει ολόκληρη τη λειτουργία της ομάδας. Προφανώς και ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο δεν μπορεί να αισθάνεται πως όλα βαίνουν καλώς…

Δημήτρης Μανάκος