Τσιμίκας ή Ρόμπερτσον: «Πόλεμος» στο Twitter από φίλους της Λίβερπουλ για τον βασικό μπακ απέναντι στην Τσέλσι!

Μπορεί ο Άντι Ρόμπερτσον να αποτελεί την πρώτη επιλογή του Γιούργκεν Κλοπ για την πρεμιέρα, όμως ουδείς αποκλείει το ενδεχόμενο να πάρει τη θέση του ο Κώστας Τσιμίκας. Μόνιμο θέμα συζήτησης η επιλογή του Γερμανού προπονητή, που έχει τέσσερις ημέρες για να το σκεφτεί, μέχρι την εξόρμηση στο «Στάμφορντ Μπριτζ».



Τσιμίκας ή Ρόμπερτσον: «Πόλεμος» στο Twitter από φίλους της Λίβερπουλ για τον βασικό μπακ απέναντι στην Τσέλσι!

Ναι, ο Άντι Ρόμπερτσον είναι αδιαμφισβήτητα ο κορυφαίος αριστερός μπακ που διαθέτει η Λίβερπουλ στο ρόστερ της. Δεν είναι κάτι που επιδέχεται αμφισβήτηση, αν αναλογιστεί κανείς πως συζητάμε για έναν εκ των καλύτερων στην θέση του σε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Ο λόγος για ένα ολότελα ολοκληρωμένο μπακ, που συμβάλλει τα μέγιστα τόσο στην επιθετική, όσο και στην αμυντική λειτουργία της Λίβερπουλ, όντας απόλυτα συνυφασμένος με τον τρόπο παιχνιδιού της.

Ωστόσο, υπάρχει ένα κομμάτι, στο οποίο ο Σκωτσέζος μπακ υστερεί. Είναι ο ρόλος του «Inverted left back», τον οποίο ο Γιούργκεν Κλοπ έχει δείξει πως θέλει να εντάξει στον τρόπο που παίζει η Λίβερπουλ. Το κάνει πλήρως επιτυχημένα ο Αλεξάντερ Άρνολντ από δεξιά, τώρα επιχειρεί να μάθει κάτι ανάλογο ο Άντι Ρόμπερτσον, συγκλίνοντας στον άξονα και παίζοντας ως κεντρικός χαφ, όταν οι συνθήκες το επιτάσσουν.

Σε αυτό το πράγμα, μοιάζει ανώτερος ο «δικός» μας Κώστας Τσιμίκας. Φαντάζει πιο άνετος στον χώρο της μεσαίας γραμμής, έχει επιθετικές αρετές, οι αντοχές του του επιτρέπουν να παίξει αυτόν τον ρόλο και στα δύο τελευταία φιλικά της ομάδας του είναι θετικότατος.

Πέρασε ως αλλαγή απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου και παρότι η ομάδα του ηττήθηκε, ο ίδιος διακρίθηκε, το ίδιο συνέβη και κόντρα στην Ντάρμσταντ, με τη Λίβερπουλ να επικρατεί με 3-1 και τον «Τσίμι» να λαμβάνει εξαιρετικές κριτικές στα social media.

Και αυτομάτως, «γεννάται» ένα πολύ σημαντικό ερώτημα, το οποίο αποτελεί και βασικό θέμα συζήτησης στο Twitter. «Να ξεκινήσει βασικός ο Κώστας Τσιμίκας ή μήπως ο Άντι Ρόμπερτσον απέναντι στην Τσέλσι;»

Αμφότεροι έχουν τα καλά και τα κακά τους, με το κυριότερο επιχείρημα να είναι πως ο Ρόμπερτσον είναι ανώτερος και πολύ πιο έτοιμος για ντέρμπι της Premier League και φυσικά της πρεμιέρας, αλλά από την άλλη, ο «Τσίμι» έχει προσαρμοστεί καλύτερα σε αυτόν τον νέο ρόλο.

Κάπως έτσι κυλά η ημέρα των φίλων της Λίβερπουλ στο Twitter, με τους… μισούς να προτιμούν την εμπειρία του «Ρόμπο» και τους υπολοίπους να δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από τον Έλληνα μπακ.

Δείτε και μόνοι σας…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δημήτρης Μανάκος