Όλοι «γκρινιάζουν» για τον ατελείωτο χρόνο των καθυστερήσεων – Ο Τομ Κινγκ θα τις ευγνωμονεί για πάντα!

Ναι, το να ολοκληρώνεται ένα ματς στο 100ο λεπτό, δεν είναι κάτι που έχουμε συνηθίσει. Είναι υπερβολικό, χάνει λίγο τη «μαγεία» του ο όρος του «ενενηντάλεπτου». Λογικό αρκετοί να γκρινιάζουν. Αλλά δείτε λίγο και την ιστορία του Τομ Κινγκ της Τσέλτεναμ…



Όλοι «γκρινιάζουν» για τον ατελείωτο χρόνο των καθυστερήσεων – Ο Τομ Κινγκ θα τις ευγνωμονεί για πάντα!

Μία σπουδαία στιγμή, μία εικόνα που δεν θα λησμονήσει ποτέ, σε ολόκληρη την καριέρα του, έλαβε χώρα για τον 16χρονο Τομ Κινγκ, πριν από μερικά 24ώρα, όταν και πραγματοποίησε το επαγγελματικό του ντεμπούτο με την Τσέλτεναμ, «γράφοντας» ιστορία.

Πρόκειται για ένα παιδί 16 ετών και 320 ημερών. Ένα αγόρι που ακόμη πηγαίνει σχολείο. Που δεν έχει ενηλικιωθεί, αλλά έχει την τύχη να περιβάλλεται από ανθρώπους που τον πιστεύουν απεριόριστα.

Αγωνίζεται στην ομάδα της 3ης τη τάξει κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου και ο προπονητής του, Γουέιντ Μπάρετ, αποφάσισε να του δώσει μία ευκαιρία… ζωής. Η ομάδα του έχανε με 1-0 από την Σριούσμπερι στην πρεμιέρα της Α’ Αγγλίας και ο Άγγλος coach του και πρώην παίκτης της Μπέρμιγχαμ, την οποία αντιμετωπίζει την Τρίτη το βράδυ (08/08) για το Λιγκ Καπ, τον βάζει στο γήπεδο.

Ο νεαρός εξτρέμ πατά στον αγωνιστικό χώρο για τα πέντε εναπομείναντα λεπτά των καθυστερήσεων. Μπαίνει στο 98’. Το 1-0 μένει μέχρι τέλους, ο χρόνος δεν επαρκεί για να πάρει πολύ τη μπάλα, αλλά η ουσία είναι πως η πρώτη του συμμετοχή είναι γεγονός.

Πρόκειται πλέον για τον νεαρότερο ποδοσφαιριστή που έχει παίξει ποτέ με την Τσέλτεναμ στην EFL. Πήρε το ρεκόρ από τον Κάιλ Χάινες, το οποίο έμενε αναλλοίωτο από τον Μάρτιο του 2009 (17 ετών και 85 ημερών αυτός) και δεν θα ξεχάσει ποτέ την 5η Αυγούστου του 2023, ευγνωμονώντας τον αμέτρητο χρόνο των καθυστερήσεων που είχε η αναμέτρηση, καθώς εξαιτίας τους, ο ίδιος έκανε πράξη το όνειρό του!

Δημήτρης Μανάκος