Έχει καταλάβει κανείς τι πήγε και έκανε η Ρέντινγκ με τα… παιδιά στο «σπίτι» της Μίλγουολ; (vids)

Κάθε νίκη διαφέρει. Δεν είναι η έκταση του σκορ. Είναι οι συνθήκες που την συνοδεύουν. Και η Ρέντινγκ αξίζει ένα χειροκρότημα. Τα… παιδιά του Ρούμπεν Σέλες το έχουν ανάγκη. Το απέδειξαν στο «The Den». Δεν θα έμενε άλλωστε κάθε σύλλογος «ζωντανός», αν είχε βιώσει όσα οι «royals», τον τελευταίο ένα χρόνο…



Έχει καταλάβει κανείς τι πήγε και έκανε η Ρέντινγκ με τα… παιδιά στο «σπίτι» της Μίλγουολ; (vids)

Δεν είναι απλώς μία νίκη με 4-0. Δεν είναι απλώς μία ευρεία επικράτηση από μία ομάδα της 3ης τη τάξει κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου κόντρα σε έναν σύλλογο της Championship.

Είναι κάτι πολύ περισσότερο. Είναι η απόλυτη δικαίωση για τα όσα έχει βιώσει η Ρέντινγκ τον τελευταίο έναν χρόνο, για όλες τις δυσκολίες που έχουν αντικρίσει οι οπαδοί της εδώ και 12 μήνες, εξαιτίας της ανεπάρκειας της διοίκησης, των οικονομικών δυσκολιών και της αδιαφορίας που επέδειξε το περσινό ρόστερ.

Γνωρίζουμε όλοι πως η Ρέντινγκ πέρυσι υποβιβάστηκε ως 22η από την Championship, έχοντας υποστεί αφαίρεση έξι βαθμών. Συγκέντρωσε μόλις 12 πόντους σε 23 αναμετρήσεις εκτός έδρας, σκόραρε μόλις 15 φορές και καμία άλλη ομάδα της 2ης κατηγορίας δέχθηκε περισσότερα γκολ από όσες φορές είδε η ίδια η Ρέντινγκ την εστία της να παραβιάζεται.

Τα 44 γκολ σε 23 ματς αποτέλεσαν την αρνητικότερη επίδοση της κατηγορίας, με τον σύλλογο να υποβιβάζεται στην Α’ Αγγλίας, αλλά να λογίζεται ως το 6ο φαβορί για την άμεση επιστροφή στην Championship.

Ακόμη και αυτή η βλέψη όμως έδειξε να «ξεθωριάζει» γρήγορα. Η Ρέντινγκ δέχθηκε περιορισμό στις μεταγραφές και κατόρθωσε να κάνει μόλις δύο, με τον Σμιθ και τον  Νιμπς, πριν την έναρξη της νέας σεζόν.

Προς στιγμήν, φάνηκε ότι η κατάσταση σώζεται και πως ο περιορισμός έπαψε να ισχύει, με την ομάδα να προβαίνει σε ακόμη δύο συμφωνίες, με τον τέως ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσάρλι Σάβεϊτζ και τον Λιούις Γουίνγκ, ο οποίος θα ερχόταν ως ελεύθερος.

Ωστόσο, μία ακόμη καθυστέρηση πληρωμής ήρθε να την «πλήξει» και πάλι, με συνέπεια η επικύρωση των δύο εν λόγω κινήσεων να μη γίνεται αποδεκτή και τον Ρούμπεν Σέλες, που ανέλαβε την ομάδα μετά τον υποβιβασμό της Σαουθάμπτον, να μην τους υπολογίζει στην πρεμιέρα.

Η Ρέντινγκ ηττάται με 1-0, αλλά η εικόνα της είναι θετική και ο νεαρός προπονητής αποφασίζει να πορευτεί με όσα έχει, με το μοναδικό θετικό νέο μετά την εντός έδρας αποτυχία, να έγκειται στο ότι το «εμπάργκο» των μεταγραφών, φεύγει για δεύτερη φορά από πάνω της.

Αντλεί ψυχολογία μέσα από αυτή την εξέλιξη και μεταβαίνει στην έδρα της Μίλγουολ, το «The Den», με στόχο να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Ο Σέλες παρατάσσει μία ενδεκάδα με μέσο όρο ηλικίας 21 ετών, δύο μηνών και 15 ημερών. Και όμως, τα «παιδιά» της Ρέντινγκ την… αγαπούν πολύ.

 

Έχουν ταλέντο, τα δίνουν όλα, αψηφούν το γεγονός πως πρόκειται για ένα ματς του Λιγκ Καπ και «διασύρουν» μία ομάδα της Championship. Στο φινάλε γνωρίζουν την απόλυτη αποθέωση. Τους αξίζει. Τους αξίζει το κάθε τι. Η Ρέντινγκ κάποια στιγμή θα επιστρέψει. Μέχρι τότε, οφείλουμε να την χειροκροτήσουμε που έμεινε «ζωντανή».

Δημήτρης Μανάκος