Τότε που ο Τζέιμς έδειξε κόντρα στον Άγιαξ πως είχε πάθος και άγνοια κινδύνου (vid)

Στα 23 του χρόνια έγινε ο αρχηγός της αγαπημένης του ομάδας. Ο Ρις Τζέιμς μεγάλωσε, ατσαλώθηκε, ωρίμασε, συνεχίζει να μαθαίνει, όμως, είχε δείξει εξ αρχής ότι πατάει το χορτάρι με παντελή άγνοια κινδύνου και με θράσος για να φέρει τα πάντα τούμπα. Όπως το είχε κάνει και απέναντι στον Άγιαξ…  



Τότε που ο Τζέιμς έδειξε κόντρα στον Άγιαξ πως είχε πάθος και άγνοια κινδύνου (vid)

Το πρώτο του γκολ το είχε σημειώσει σε ματς του Λιγκ Καπ απέναντι στην Γκρίμσμπι. Έξι εβδομάδες πριν από εκείνο το τρομερό ματς του «Στάμφορντ Μπριτζ» με τον Αίαντα για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Εκείνο τον Νοέμβρη του 2019, η Τσέλσι του Φρανκ Λάμπαρντ ήταν ένα πρότζεκτ με ποδοσφαιριστές που γέμιζαν φρεσκάδα την ομάδα και είχαν τρομερές προοπτικές και τεράστια όρεξη για να πετύχουν. Και η νεανική τους ηλικία, ήταν η κατάλληλη βοήθεια για να μη δίνουν τόση σημασία στην πίεση.

Ο Ρις Τζέιμς, είχε σκοράρει για πρώτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ σ’ εκείνη την φοβερή αναμέτρηση με το κλαμπ του Άμστερνταμ, απέναντι στο οποίο οι «μπλε» είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ με 4-1 και έφτασαν στο τελικό 4-4. Παραλίγο να γίνει και η επική ανατροπή, αλλά το δεύτερο τέρμα του Αθπιλικουέτα στη βραδιά δεν είχε μετρήσει, αφού είχε γίνει χέρι…

Το τελικό σκορ είχε διαμορφώσει ο 19χρονος Τζέιμς που είχε περάσει με αλλαγή στο παιχνίδι, στο δεύτερο ημίχρονο. Σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, σε τέτοια ηλικία, ο Άγγλος φουλ μπακ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με όρκο ν’ αφήσει τα πάντα εκεί και να προσφέρει ό,τι περισσότερο μπορούσε στην αγαπημένη του ομάδα. Και έφτασε να έχει και 95% ποσοστό επιτυχημένων μεταβιβάσεων, ολοκληρώνοντας τις 20 από τις 21 που επιχείρησε! Και πέτυχε και το πρώτο του γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ, το οποίο πανηγύρισε με όλη την ψυχή του.

Έναν χρόνο αργότερα, στην έναρξη της σεζόν 2020-2021, σκόραρε για πρώτη φορά και στην Πρέμιερ, έχοντας και ασίστ στο 2-1 επί της Μπράιτον στο «Άμεξ», στην πρώτη αναμέτρηση των «μπλε» για εκείνο το πρωτάθλημα.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης