Ο θρύλος του Χάρι Κέιν θα έχει να λέει πως η μεγάλη του αγάπη, αδίκησε την ποιότητά του... (vid)

Η Πρέμιερ Λιγκ δηλώνει υπερήφανη που τον απόλαυσε στα γήπεδά της. Η Τότεναμ φυσικά θα τον θυμάται για πάντα. Ο ίδιος, δεν έκλεισε τελείως την πόρτα και έδειξε πως θα ήθελε στο μέλλον να επιστρέψει. Ο Χάρι Κέιν αποτελεί παρελθόν από τα “σπιρούνια”, όπου το συναίσθημα τον οδήγησε σε μεγάλα πράγματα, αλλά παράλληλα και αδίκησε την ποιότητά του...  



Ο θρύλος του Χάρι Κέιν θα έχει να λέει πως η μεγάλη του αγάπη, αδίκησε την ποιότητά του... (vid)

Ο Άγγλος στράικερ από το πρωί του Σαββάτου είναι με κάθε επισημότητα παίκτης της Μπάγερν Μονάχου τουλάχιστον μέχρι το 2027, υπογράφοντας το συμβόλαιό του και ποζάροντας με τη φανέλα της νέας του ομάδας.

Έπειτα από μια ποδοσφαιρική ζωή στην Τότεναμ και το Λονδίνο, πήρε την απόφαση να ξεκινήσει κάτι νέο και να μην εμποδίσει την αγγλική ομάδα να πετύχει τους στόχους της με φρεσκάδα και ήρεμο μυαλό. Άλλωστε, αν παρέμενε και φέτος, με δεδομένο ότι θα ήταν ο τελευταίος χρόνος του συμβολαίου του, μόνιμα μέσα στη σεζόν θα υπήρχε κουβέντα για το μέλλον του και αυτό μόνο κακό θα μπορούσε να κάνει στον Ποστέκογλου και το πρότζεκτ που θα προσπαθήσει να φέρει εις πέρας.

 

 

Ο Χάρι Κέιν γνωρίζει πως έριξε τους τίτλους τέλους έπειτα από 435 εμφανίσεις με τη φανέλα του κλαμπ. Και σε αυτό τον αριθμό των παιχνιδιών ως στράικερ της Τότεναμ – και με μια... guest εμφάνιση στα γκολπόστ σε ευρωπαϊκό παιχνίδι – πέτυχε όσα δεν θα μπορούσε καν να έχει φανταστεί.

Κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία της Τότεναμ με 280 τέρματα. Κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών με την ομάδα σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις με 45 γκολ. Κορυφαίος σκόρερ της Τότεναμ σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ με 213 γκολ. Κορυφαίος σε κατακτήσεις Golden Boot, έχοντας 3 στη συλλογή του.

Αναμφίβολα, δίχως να μπορεί κανείς να παραθέσει αντίλογο σε αυτό, ο Χάρι Κέιν ήταν ένας από τους καλύτερους επιθετικούς που έχει δει ποτέ το κορυφαίο πρωτάθλημα. Τα ντέρμπι της Τότεναμ με την Άρσεναλ στο Βόρειο Λονδίνο έχουν (και) την υπογραφή του, αφού αποχωρεί όντας πρώτος σκόρερ σε αυτά τα μεγάλα ματς (14 τέρματα). Έστειλε την μπάλα στα δίχτυα 213 φορές με μια ομάδα στην Πρέμιερ και αυτό επίσης του πιστώνεται ως επίδοση ρεκόρ.

 

 

Έκανε το εκπληκτικό, παραβιάζοντας την εστία κάθε διαφορετικής ομάδας την οποία αντιμετώπισε στην ιστορία της θητείας του στα “σπιρούνια” σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ, καταγράφοντας 32 ονόματα αντιπάλων στην λίστα του! Και επιπλέον, σε ένα ημερολογιακό έτος, κατάφερε να φτάσει στα 39 γκολ στην Λίγκα.

Το δυσάρεστο για τον Άγγλο επιθετικό, είναι πως η θρυλική του παρουσία στην αγαπημένη του Τότεναμ, δεν είχε τίτλους. Δεν κατάφερε να πανηγυρίσει διακρίσεις. Έπαιξε σε τελικούς, αλλά απέτυχε να κρεμάσει στο στήθος του το μετάλλιο του νικητή. Όλα έμειναν στο μηδέν. Και μπορεί η αγάπη για τη φανέλα και το κλαμπ να είναι τέτοια που μέχρι ένα σημείο μπορεί να υπερνικούσε οποιαδήποτε άλλη σκέψη, όμως, στα 30 του, αισθάνθηκε πιο ώριμα από ποτέ πως θέλει να βιώσει κάτι πιο λαμπερό. Να δει τους κόπους του να επιβραβεύονται.

Να ξέρει πως η ομάδα για την οποία θα σκοράρει, θα μπορεί να διεκδικήσει τίτλους και να τον κάνει να χαμογελάσει σε βραδιές που μέχρι σήμερα του είναι παντελώς άγνωστες. Και κάπως έτσι πήρε την απόφαση της αποχώρησης. Όχι για κάποιο άλλο κλαμπ της Πρέμιερ ώστε να τεθεί αντιμέτωπος με την Τότεναμ, αλλά σε κάποια άλλη χώρα. Τώρα θα τον απολαύσει η Bundesliga και θα επιχειρήσει ως Βαυαρός να ζήσει όλα εκείνα που θα τσεκάρουν την λίστα του. Για να μην του μείνουν απωθημένα. Και να γυρίσει – αφού δείχνει ότι το θέλει – στο μέλλον στο Λονδίνο, όντας ολοκληρωμένος, για να κάνει εκεί το καλύτερο φινάλε...

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης