Έντσο – Μακ Άλιστερ: Κάνοντας υπερήφανη την Αργεντινή στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου!

Παγκόσμιοι Κυπελλούχοι με την εθνική ομάδα της πατρίδας τους. Πιστοί «στρατιώτες» στο τάγμα του Λιονέλ Μέσι και του Λιονέλ Σκαλόνι. Και τώρα κάνουν υπερήφανο το έθνος τους, ποδοσφαιρικά μιλώντας, στην Premier League. Οι Έντσο και Μακ Άλιστερ ήταν τρομεροί στη μεσαία γραμμή των Τσέλσι και Λίβερπουλ και η «αλμπισελέστε» τους χαίρεται.



Έντσο – Μακ Άλιστερ: Κάνοντας υπερήφανη την Αργεντινή στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου!

Ο χαφ των «μπλε» έκοβε κι έραβε σε ολόκληρο το παιχνίδι της Κυριακής στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Με αστείρευτες αντοχές, με ηγετικά χαρακτηριστικά, με τον Γκάλαχερ να είναι κοντά του και να του παρέχει βοήθεια όποτε το χρειαζόταν, έδειξε γιατί ξεχώριζε από την περσινή κάκιστη κατάσταση της Τσέλσι.

Αποκτήθηκε λίγο μετά το Μουντιάλ του Κατάρ, στις αρχές του έτους, έκανε τρομερές προσπάθειες καθ' όλη τη διάρκεια των μηνών που απέμεναν στην περασμένη αγωνιστική περίοδο, όμως, όταν η μεγάλη εικόνα είναι «σακατεμένη», δύσκολα αποφεύγεις να επηρεαστείς.

Κι όμως, εκείνος ήταν κάτι ξεχωριστό και τώρα που τα πράγματα με τον Ποτσετίνο έδειξαν εξ αρχής ότι είναι πολύ καλύτερα, ο Έντσο μπορεί να κάνει... παπάδες με την μπλε φανέλα.

Ο Αλέξις Μακ Άλιστερ είχε καταθέσει τα διαπιστευτήριά του με την Μπράιτον και από εκεί τον αγόρασε η Λίβερπουλ το φετινό καλοκαίρι. Θα μπορούσε να συνεργαστεί ξανά και με τον Μόισες Καϊσέδο, όμως, ο 21χρονος μέσος από το Εκουαδόρ προτιμά την μπλε πλευρά της πρωτεύουσας κι όχι την κόκκινη του Μέρσεϊσαϊντ.

Ο «Μάκα» κόστισε 42 εκατ.ευρώ, έναντι των 120 εκατομμυρίων του Έντσο, όμως, στη Λίβερπουλ βλέπουν καθημερινά πως ίσως πέτυχαν... τζακ-ποτ. Είναι ελάχιστα – δεδομένων των συνθηκών, της εποχής και των χρημάτων που «παίζουν» στις μεταγραφικές περιόδους – αυτά που διατέθηκαν από τους «κόκκινους» για τον Αργεντινό. Και εκείνος μαζί με τον Σόμποσλαϊ μπορεί να κάνει εκπληκτικά πράγματα. Άλλωστε, ειδικεύεται στον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας, ο Ούγγρος είναι... τέρας άσκησης πίεσης στους αντιπάλους και μαζί τους ο Χάκπο παίρνει συνεχώς ρίσκα και θάρρος για να πατήσει περιοχή και να παίξει πιο επιθετικά στηρίζοντας την γραμμή κρούσης.

Η Αργεντινή χαίρεται για τα παιδιά της και οι Έντσο και Αλέξις είναι κοσμήματα για την Premier League.

Κώστας Ζάλιαρης