Αυτή η Τσέλσι θα έχει πολύ ενδιαφέρον...

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο επέστρεψε. Μαζί του επέστρεψε και η Τσέλσι. Αυτό το διαλυμένο σύνολο που παρουσιαζόταν με την μπλε φανέλα την περσινή σεζόν, είναι πλέον μια ομάδα με βάθος, με όρεξη, με δύναμη, με διάθεση. Οι “μπλε” έδειξαν κόντρα στην Λίβερπουλ στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος πως ξαναγίνονται ανταγωνιστικοί και θα έχει τρομερό ενδιαφέρον...



Αυτή η Τσέλσι θα έχει πολύ ενδιαφέρον...

Ο Αργεντινός προπονητής της Τσέλσι, όταν ανέλαβε μέσα στο καλοκαίρι, ξεκαθάρισε ότι θέλει νίκες γιατί εκείνες είναι που επιτρέπουν σε έναν κόουτς να μακροημερεύσει. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά γιατί το επιτάσσει η ιστορία της Τσέλσι. Ό,τι κι αν συμβαίνει, όποιος κι αν παίζει, όποια κι αν είναι η κατάσταση, αυτό το κλαμπ θα πρέπει να παίζει για τους τίτλους. Οι ισχυρισμοί του Ποτσετίνο μπορεί ν' ακούγονταν ως απίστευτα κλισέ εκφράσεις, όμως, στην πράξη, η Τσέλσι απέδειξε ότι οργανώθηκε. Κάποιος έκανε δουλειά. Υπάρχουν παίκτες που θέλουν να παίζουν και βγάζουν πυγμή και όρεξη στο γήπεδο.

Η πρεμιέρα με την Λίβερπουλ έμεινε στο 1-1 στο “Στάμφορντ Μπριτζ” σ' ένα παιχνίδι... Πρέμιερ Λιγκ. Δηλαδή, μικρό σκορ μεν, αλλά εκπληκτικός ρυθμός και μεταφορά της μπάλας από τη μια περιοχή στην άλλη με τεράστια ευκολία και ταχύτητα.

Από την σταθερότητα του Σάντσεθ στα γκολπόστ, μέχρι τον σωματώδη Ντισασί στα στόπερ, με τον Γάλλο να ευθύνεται στο γκολ του Ντίας και να παίρνει το αίμα του πίσω με την ισοφάριση. Από τον πολύπειρο και πολύτιμο Τιάγκο Σίλβα δίπλα του, μέχρι τους Τζέιμς και Κόλγουιλ, με τον τελευταίο να είναι τρομερά αξιόπιστος. Ο Τσίλγουελ έκανε φοβερό ματς απέναντι στην Λίβερπουλ. Ο Έντσο Φερνάντες ήταν παντού, ακούραστος, με στροφές μυαλού δίχως σταματημό και με ασύγκριτη ποιότητα. Δίπλα του ο Γκάλαχερ παρασύρθηκε από τον Αργεντινό κι έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει τρομερά. Μέχρι και ο Στέρλινγκ από δεξιά ήταν δραστήριος στο πρώτο μέρος, με τον Τσικουεμέκα να φροντίζει να δίνει λύσεις με ψυχραιμία. Ο μπροστά ο Τζάκσον που μπορεί να καλπάσει, που έχει τρομερό δυναμισμό μπαίνοντας στην περιοχή και που μπορεί να συμμετέχει σε φάσεις με ωραίες κινήσεις, όπως θα πρέπει να κάνει ένας σέντερ – φορ. Ναι, ακόμα κι αυτό το βασικό στοιχείο έλειπε από την περσινή Τσέλσι.

Οι “μπλε” έδειξαν από το πρώτο παιχνίδι πως έχουν την σφραγίδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, ο οποίος επέστρεψε στην Πρέμιερ Λιγκ για να κάνει δουλειά. Και αυτή φάνηκε εξ αρχής. Και το κλίμα μοιάζει κάτι παραπάνω από διαφορετικό στις σχέσεις των παικτών μεταξύ τους, αλλά και τον τρόπο που ο Αργεντινός κόουτς προσπαθεί να τους έχει ενωμένους και να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Κι αν τα φαντάσματα του παρελθόντος επέστρεψε για λίγο, όταν ο κόσμος στο “Στάμφορντ Μπριτζ” είδε τον Λουίς Ντίας να σκοράρει από την μαγική ασίστ του Σαλάχ, η εμφάνιση της Τσέλσι έκανε τους οπαδούς της να χαμογελάσουν μετά από καιρό και να φύγουν από το γήπεδο με ελπίδα. Σημαντική λέξη, σημαντική σκέψη, σημαντικό συναίσθημα...

Κώστας Ζάλιαρης