Υπάρχει θέμα Άρσεναλ – Γκάμπριελ Μανγκαλάες; Η Σαουδική Αραβία και το ρεκόρ που «έσπασε»!

Εντύπωση προκάλεσε σε πολλούς η απόφαση του Μικέλ Αρτέτα να αφήσει εκτός ενδεκάδας στην πρεμιέρα της Premier League τον Γκάμπριελ Μανγκαλάες. Τίθεται κάποιο ζήτημα μεταγραφής ή απλώς ο Βραζιλιάνος δεν ξεκίνησε για άλλον λόγο;



Υπάρχει θέμα Άρσεναλ – Γκάμπριελ Μανγκαλάες; Η Σαουδική Αραβία και το ρεκόρ που «έσπασε»!

Μπορεί η Άρσεναλ να κατάφερε να επικρατήσει στην 1η αγωνιστική της Premier League με 2-1 απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ, όμως προκάλεσε μεγάλη εντύπωση σε πάρα πολλούς φίλους των «κανονιέρηδων» το γεγονός πως ο Γκάμπριελ Μανγκαλάες δεν ξεκίνησε στην βασική ενδεκάδα.

Δεν είναι άλλωστε κάτι που βλέπουμε συχνά. Διότι εξαιρώντας τον Μπουκάγιο Σάκα που δεν έχει λείψει από ματς της ομάδας του Μικέλ Αρτέτα την τελευταία διετία, κάτι ανάλογο συνέβαινε και με τον Βραζιλιάνο στόπερ, που είχε ξεκινήσει σε κάθε λογής αναμέτρηση, μετά τον Αύγουστο του 2021 και την ήττα με 5-0 από τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Έτιχαντ».

Καλά θυμάστε. Το ματς με την τελευταία αποβολή του Γκρανίτ Τσάκα σε επίπεδο Premier League, με τον Γκάμπριελ να μετρά 73 σερί παιχνίδια, στα οποία ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα, στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Τι συμβαίνει λοιπόν στην πραγματικότητα; Φήμες λένε πως ομάδα της Σαουδικής Αραβίας έχει προσεγγίσει τους «κανονιέρηδες» για τον στόπερ τους, πληρώνοντας αδρά για να τον κάνει δικό της. Παράλληλα, θυμίζουμε πως κάτι τέτοιο είχε συμβεί και πριν από μερικούς μήνες από την πλευρά της Παρί Σεν Ζερμέν, με την Άρσεναλ να διευκρινίζει ξεκάθαρα πως ο Γκάμπριελ είναι «untouchable».

Η ίδια λογική πάντως επικρατεί και τώρα στις τάξεις των Λονδρέζων. Ο Γκάμπριελ αποτελεί βασικό μέλος της ομάδας του Μικέλ Αρτέτα και ανεξάρτητα από το αν έχει ή όχι στα χέρια του πρόταση, θα βρίσκεται κανονικά στο «Έμιρεϊτς» και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Δημήτρης Μανάκος