Αξέλ Ντισασί, πάρε παράδειγμα από τον μαγικό Τιάγκο που έχεις δίπλα σου...

Έκανε το λάθος, άφησε τον Ντίας στην πλάτη του, αργότερα το διόρθωσε, έδειξε ότι αντιδρά στα δύσκολα και δεν τον παίρνει από κάτω. Όμως, ο Άλεξ Ντισασί θα πρέπει να φροντίσει να μάθει πολλά από τον θρύλο που έχει δίπλα του στο κέντρο της άμυνας, αφού ο Τιάγκο Σίλβα ήταν γι' ακόμα ένα ματς της Τσέλσι ο κλασσικός “βράχος” των μετόπισθεν.



Αξέλ Ντισασί, πάρε παράδειγμα από τον μαγικό Τιάγκο που έχεις δίπλα σου...

Ο Ντισασί ποντάρει στη δύναμη, το εκτόπισμά του, την κυριαρχία στις “μονομαχίες” αέρος όταν κληθεί να συμμετέχει σε τέτοιες. Μπορεί να πει κανείς ότι ... τρομάζει και τους αντίπαλους αμυντικούς λόγω της σωματοδομής του, αν και στην περίπτωση του γκολ της Λίβερπουλ αυτό δεν ίσχυσε προφανώς.

Ο Γάλλος στόπερ αγωνίστηκε πλάι στον Τιάγκο Σίλβα στο κέντρο της άμυνας και θα πρέπει να πάρει όλα τα μαθήματα που του παρέχονται δωρεάν και απλόχερα από τον Βραζιλιάνο στην συνύπαρξή τους στην Τσέλσι.

Ο Τιάγκο, που ... το λέει η καρδούλα του και παραμένει ενεργός και τρομερά αποτελεσματικός για τους “μπλε”, έχοντας αγαπήσει το κλαμπ και έχοντας αγαπηθεί τρομερά από τον κόσμο, ξεχώρισε στο ντέρμπι με τους “κόκκινους”.

Είχε τις περισσότερες επαφές με την μπάλα (127), είχε τις περισσότερες μεταβιβάσεις (116), αφού η Τσέλσι είχε τον έλεγχο κυρίως σε ένα μεγάλο κομμάτι του δευτέρου μέρους, ενώ, είχε και τις περισσότερες επιτυχημένες εναέριες μονομαχίες (4). Ανέκτησε την κατοχή της μπάλας 10 φορές για την ομάδα του και είχε μέχρι και 7 μεταβιβάσεις στο επιθετικό τρίτο με 4 επαφές εντός της αντίπαλης περιοχής! Δεν υπέπεσε ούτε σ' ένα φάουλ, απομάκρυνε την μπάλα 4 φορές και είχε 5 πέντε κερδισμένες μονομαχίες.

Σεμινάριο για τον Ντισασί. Και για όσους αμυντικούς θα ήθελαν να τον παρακολουθήσουν για να μάθουν κάτι παραπάνω από εκείνον...

Κώστας Ζάλιαρης