Ο ΜακΆλιστερ έπαιζε στο «Στάμφορντ Μπριτζ», σαν να είναι στην αυλή με φίλους του! (vid)

Εντυπωσιακή απλότητα. Παιχνίδι με τη μία. Δίχως ταλαιπωρίες. Δίχως χρονοτριβή. Δίχως να ψάξει κάτι το εξεζητημένο. Ο Αλέξις ΜακΆλιστερ ήταν εντυπωσιακά απλός και... πολύ απλά εντυπωσιακός στο ντέρμπι με την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ».



Ο ΜακΆλιστερ έπαιζε στο «Στάμφορντ Μπριτζ», σαν να είναι στην αυλή με φίλους του! (vid)

στα χρόνια της παρουσίας του στον “κόκκινο πάγκο”. Και μπορεί να μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που απλά είχε καταθέσει διαπιστευτήρια στην Μπράιτον, που δεν περίμενε κανείς να βοηθήσει τόσο πολύ την Αργεντινή στο Μουντιάλ του Κατάρ και που μόλις ξεκίνησε την διαδρομή του με την Λίβερπουλ, αλλά η ποιότητα «φωνάζει». Από χιλιόμετρα.

Οι κινήσεις του στον αγωνιστικό χώρο του «Στάμφορντ Μπριτζ» από την περασμένη Κυριακή ήταν τέτοιες που τον έφεραν σε μεγάλη κόντρα με τον Έντσο Φερνάντες στο χώρο του κέντρου. Οι δύο συμπατριώτες, το μόνο σίγουρο είναι ότι ξεχώρισαν παρέα και μετά τη λήξη του ματς τα είπαν και αντάλλαξαν φανέλες για να θυμούνται την περίσταση.

Ο ΜακΆλιστερ έχει κάνει την φοβερή μπαλιά ακριβείας προς τον Μοχάμεντ Σαλάχ προτού ο Αιγύπτιος με τρομερή ασίστ «σερβίρει» για τον Λουίς Ντίας, ωστόσο, ο Αργεντινός έκανε τρομερά πράγματα στο γήπεδο.

Και μπορεί να φαίνονται τόσο απλά όταν τα παρακολουθείς με μεγαλύτερη προσοχή, αλλά... δεν θέλει και κάτι άλλο. Άλλωστε, το ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεται απλά και αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι του. Ο ΜακΆλιστερ δείχνει να το «κατέχει», να έχει το δικό του στυλ, ν' αποπνέει ηρεμία με την μπάλα στα πόδια και να ξέρει πως δεν χρειάζεται να την κρατήσει και πολύ. Να έχει επίγνωση της κάθε διαφορετικής συνθήκης, των τοποθετήσεων των συμπαικτών του και να αμέσως να προωθεί το παιχνίδι. Ακούγεται απλό. Φαίνεται απλό. Κι όμως, τις περισσότερες φορές δεν είναι...

Κώστας Ζάλιαρης