Ντε Μπρόινε: Η ζωή χωρίς τον κορυφαίο δημιουργό ευκαιριών και γκολ στην Πρέμιερ...

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα προφανώς γνωρίζει την σοβαρότητα της κατάστασης και το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργεί στη Σίτι η απουσία του Κέβιν Ντε Μπρόινε για τους επόμενους 3-4 μήνες. Παρ' όλα αυτά οφείλει να συνεχίσει τη ζωή της ομάδας του καλύπτοντας το κενό. Μόνο που αυτό είναι πραγματικά δύσκολο και σχεδόν ακατόρθωτο.



Ντε Μπρόινε: Η ζωή χωρίς τον κορυφαίο δημιουργό ευκαιριών και γκολ στην Πρέμιερ...

Ο KdB βλέπει την τύχη να τους γυρίζει την πλάτη, αφού, όπως τελείωσε την περασμένη σεζόν αποχωρώντας τραυματίας από τον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ (ξανά, όπως το 2021), έτσι και τώρα αρχίζει η νέα αγωνιστική περίοδος με τον ίδιο να μην μπορεί να βγάλει το ματς με την Μπέρνλι.

Το εναρκτήριο ματς της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς στην Πρέμιερ Λιγκ, ο Βέλγος σούπερ σταρ αντικαταστάθηκε αναγκαστικά στο πρώτο ημίχρονο, ο Χάαλαντ και οι υπόλοιποι έκαναν σωστά τη δουλειά τους, όμως, θα πρέπει να ζήσουν τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους με αυτή τη συνθήκη.

Ο απόλυτος “μαέστρος” της Σίτι και ο κορυφαίος δημιουργός ευκαιριών και τερμάτων, από τη στιγμή που επέστρεψε στην Πρέμιερ Λιγκ, θα πρέπει ν' απουσιάσει για 3-4 μήνες.

“Είναι σκληρό, όμως την ίδια στιγμή οφείλουμε να βρούμε λύσεις και να κοιτάξουμε μπροστά καλύπτοντας το κενό. Μόνο που το δικό του κενό είναι δυσαναπλήρωτο” σχολίασε ο Πεπ Γκουαρδιόλα στη συνέντευξη Τύπου του αποψινού Super Cup που διεξάγεται στη χώρα μας και το “Γ. Καραϊσκάκης”.

Η αλήθεια είναι πως η Σίτι θα τον βρει τον τρόπο. Πάντοτε τον βρίσκει. Ή μπορεί αυτά τα λόγια να προσφέρουν απλά παρηγοριά στον Πεπ που σίγουρα μπορεί να σκεφτεί και να βρει τις λύσεις στο μυαλό του και το αγωνιστικό του πλάνο, αλλά πρώτος απ' όλους ξέρει πως ο KdB προσφέρει στους “γαλάζιους” του Μάντσεστερ κάτι το μοναδικό.

Μην ξεχνάει κανείς, άλλωστε, πως ο Ντε Μπρόινε, από το 2015 και μετά, δηλαδή από την ημέρα που η Σίτι αντίκρισε όσα είχε κάνει ο παίκτης στην Γερμανία και του έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψει στην Πρέμιερ Λιγκ για να κυριαρχήσει και να δώσει απαντήσεις, έχει 101 ασίστ. Κι αυτό σημαίνει ότι βρίσκεται στο +37 από τον αμέσως επόμενο σε αυτή την 8ετία, στο κορυφαίο πρωτάθλημα!

Παράλληλα, επί εποχής Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο των νυν τρεμπλούχων, υπάρχει μια “ψαλίδα” 236 ασίστ που χωρίζουν τον Ντε Μπρόινε από τον δεύτερο καλύτερο σε δημιουργία ευκαιριών στην Λίγκα, με τον Πασκάλ Γκρος να έρχεται αμέσως μετά τον Βέλγο και τους Αλεξάντερ – Άρνολντ, Γουόρντ – Πρόους και Σαλάχ να έρχονται ακόμα πιο χαμηλά.

Ο Ντε Μπρόινε είναι απώλεια. Η Σίτι έχει επιλογές. Θα τη βρει την άκρη. Προφανώς ο Μπερνάρντο Σίλβα ίσως κληθεί να πάρει κάποιες περισσότερες ευθύνες πάνω του στα παιχνίδια της ομάδας. Το μυαλό του Πεπ κάτι θα σκεφτεί. Άλλωστε, όπως έχει ξεκαθαρίσει και ο ίδιος, είναι ο απόλυτος ορισμένος του overthinking ενός ανθρώπου που απλά κάνει overthinking. Ναι, θα ήθελε να ξεκινήσει τη σεζόν πιο ήρεμα, όμως, το εμπόδιο εμφανίστηκε νωρίς. Και θα πρέπει να το προσπεράσει...

Κώστας Ζάλιαρης