Μόνο ο Σερ Άλεξ του έμεινε: Η νέα δύσκολη αποστολή του Πεπ...

Το Super Cup του 2023 πρόσφερε κάτι επιπλέον μοναδικό στον Πεπ Γκουαρδιόλα, αλλά και τον έφερε αντιμέτωπο με μια τεράστια πρόκληση που ίσως ν' αποδειχθεί ανέφικτη η ολοκλήρωσή της. Ναι μεν σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα απ' όλους, ωστόσο, ο Καταλανός αναρριχήθηκε στην 2η θέση των πιο επιτυχημένων προπονητών βάζει τίτλων και κυνηγάει τον Σερ Άλεξ!



Μόνο ο Σερ Άλεξ του έμεινε: Η νέα δύσκολη αποστολή του Πεπ...

Κάθε τίτλος μετράει. Κάθε επιτυχία καταγράφεται. Τόσο στα πρακτικά, όσο και στην καρδιά και το μυαλό του προπονητή που βλέπει ότι η δουλειά του, η σχέση του με τους ποδοσφαιριστές του και το πλάνο του, αποφέρουν καρπούς και οδηγούν σε μεγάλες στιγμές και τρόπαια.

Ένας από τους καταλληλότερους για να μιλήσει γι' αυτό είναι ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο Καταλανός κόουτς έφτασε στους 15 τίτλους στην παρουσία του στην άκρη του πάγκου της Μάντσεστερ Σίτι και πλέον είναι ο δεύτερος πιο επιτυχημένος προπονητής στα χρονικά βάσει των τροπαίων που παρουσιάζονται στο βιογραφικό τους!

Σε 14 χρόνια καριέρας, ο Πεπ έχει καταφέρει να πάρει συνολικά 36 τίτλους σε Μπαρτσελόνα, Μπάγερν και Σίτι και ξεπέρασε τον Μιρτσέα Λουτσέσκου που σε θητεία 41 ετών σε πάγκους μέχρι και αυτή την στιγμή, έχει 35 τίτλους να επιδείξει. Πιο χαμηλά είναι ο αείμνηστος Βαλερί Λομπανόφσκι που είχε σταματήσει στα 29 τρόπαια σε 42 έτη καριέρας.

Απόλυτος κυρίαρχος είναι ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και ίσως να μην καταφέρει ούτε ο Πεπ να τον φτάσει. Ο Σκωτσέζος θρύλος και πολυνίκης πρώην προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όταν το 2013 αποφάσισε να ρίξει τους τίτλους τέλους και ν' αφοσιωθεί στην σύζυγό του, κάνοντας τρομερά ήρεμες και γαλήνιες τις ημέρες του μακριά από τις σκέψεις και το άγχος του πάγκου, είχε 49 τίτλους! Και το -13 ναι μεν προσθέτει ακόμα μια τεράστια πρόκληση στον Πεπ, αλλά ίσως να είναι ακατόρθωτο να φτάσει εκεί...

Θα φανεί αν ο Καταλανός το καταφέρει και διατηρηθεί σε τέτοια τροχιά που να γίνει εκείνος, ο κορυφαίος όλων...

Κώστας Ζάλιαρης