Ο Χάαλαντ ισοπεδώνει κάθε ρεκόρ στο σκοράρισμα, αλλά στους τελικούς... έχει θέμα

Μπορεί να είναι μηχανή των γκολ, μπορεί ο Πεπ και οι οπαδοί της Σίτι να αισθάνονται ευλογημένοι που τον έχουν στην ομάδα τους, ωστόσο, ο Έρλινγκ Χάαλαντ έχει τις στιγμές του, όπου... είναι θνητός. Ευτυχώς για εκείνον, μονάχα μια είναι εκείνη που ίσως να “ενόχλησε”. Οι τελικοί, μέχρι στιγμής, δεν είναι όπως θα τους ονειρευόταν επί προσωπικού.  



Ο Χάαλαντ ισοπεδώνει κάθε ρεκόρ στο σκοράρισμα, αλλά στους τελικούς... έχει θέμα

Σήκωσε την Πρέμιερ Λιγκ σαρώνοντας τα ρεκόρ σκοραρίσματος. Στην πρώτη του σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα μετά τη μετακίνησή του από την Ντόρτμουντ στην γαλάζια πλευρά του Μάντσεστερ.

Έφτασε μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τα γκολ του να είναι υψίστης σημασίας, ενώ, στην Πόλη, ο Ρόδρι ήταν εκείνος που “μίλησε” για την ιστορική, πρώτη κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου για τους “πολίτες”.

Πανηγύρισε φέτος και το Κύπελλο Αγγλίας, εκεί όπου ο Γκουντογκάν το πήρε πάνω του και πρόσφερε το τρόπαιο στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, στον πρώτο τελικό με “μάχη” του Μάντσεστερ στα χρονικά του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού.

Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στο Φάληρο και το “Γ.Καραϊσκάκης”, πήρε στα χέρια του και το ευρωπαϊκό Super Cup και μαζί πήρε και ... φιλί από τον Γκουαρδιόλα.

Σε κανέναν από αυτούς τους τελικούς δεν κατάφερε να σκοράρει! Και πέρα από εκείνον της Πόλης με την Ίντερ, τους υπόλοιπους δεν τους απόλαυσε και τόσο...

Βάζοντας στην εξίσωση την πρώτη του συμμετοχή με τη Σίτι το Community Shield του 2022, όπου ο Νούνιες βγήκε νικητής στην προσωπική τους “μονομαχία”, αλλά και το φετινό Community Shield με αντίπαλο την Άρσεναλ όπου ήταν άφαντος, έχουμε πέντε ματς που έκριναν κάποιον τίτλο και ο Χάαλαντ δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Και στα τρία από αυτά τα πέντε ματς, ίσως ούτε ο ίδιος μπορεί να θυμηθεί τις ενέργειές του...

Φυσικά, δεν “χαλάει” ούτε εκείνον, ούτε τον Πεπ, από τη στιγμή που οι λύσεις βρέθηκαν και ο στόχος της κατάκτησης των τροπαίων επετεύχθη, με το κλαμπ να έχει κάνει το 4/4 μέσα στο 2023. Ίσως απλά ήταν η ... πρώτη εμπειρία. Για τις επόμενες που θ' ακολουθήσουν και τα τρόπαια που θα κυνηγήσει η Σίτι.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης