Ο Σαλάχ ξεπέρασε και τον Τζέραρντ και έχει «υπογράψει» 200 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ!

Έστω και με δεύτερη προσπάθεια μετά την αρχική απόκρουση του πέναλτι, ο Μοχάμεντ Σαλάχ κατάφερε να σημειώσει το υπ' αριθμόν 187ο του γκολ στην ιστορία της παρουσίας του στην Λίβερπουλ, ξεπερνώντας πλέον και τον Στίβεν Τζέραρντ! Σε 200 τέρματα έχει πλέον συμμετοχή σε επίπεδο πρωταθλήματος ο Αιγύπτιος σούπερ σταρ!  



Ο Σαλάχ ξεπέρασε και τον Τζέραρντ και έχει «υπογράψει» 200 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ!

Ο “Φαραώ” στο 36ο λεπτό της αναμέτρησης με την Μπόρνμουθ στο “Άνφιλντ” έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα μετά το πέναλτι που κέρδισε ο Σόμποσλαϊ. Ο πορτιέρε της Μπόρνμουθ απέκρουσε, όμως, ο Αιγύπτιος από το “ριμπάουντ” έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να γράψει το 2-1 και να ολοκληρώσει την ανατροπή.

Με αυτό το γκολ, έχει πλέον σκοράρει 187 φορές στην ιστορία της θητείας του στους “κόκκινους”, ξεπερνώντας τον Στίβεν Τζέραρντ για να βρεθεί μόνος πια στην 5η θέση των σκόρερ όλων των εποχών για το κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ.

Παράλληλα, έχει μετρήσει 9 τέρματα σε 9 αναμετρήσεις με τους “cherries”, ενώ, στην Πρέμιερ Λιγκ, έχει συμμετοχή σε 200 γκολ (140 δικά του και 60 ασίστ), όντας ο 12ος που φτάνει σε αυτό τον αριθμό στην Λίγκα και ο μοναδικός εν ενεργεία στο πρωτάθλημα!

Επιπλέον, ο Σαλάχ είνα ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ που είτε σκοράρει, είτε “σερβίρει” σε 10 διαδοχικές εντός έδρας εμφανίσεις για την Πρέμιερ, αλλά και ο πρώτος που το κάνει γενικότερα σε 10 σερί ματς, μετά τον Βάρντι από τον Δεκέμβρη του 2015!

 

 

Κώστας Ζάλιαρης