Ένας Έλληνας στο Waterstones του Λίβερπουλ παρουσιάζοντας το βιβλίο του «The Social One», για τον Κλοπ!

Ο Μάριος Μάντζος βίωσε την τιμή της παρουσίασης του βιβλίου του για τον Γιούργκεν Κλοπ στο Waterstones του Λίβερπουλ! Το δημιούργημά του, «The Social One», αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω των συνθηκών υπό τις οποίες ξεκίνησε, αλλά και του γεγονότος πως ο συγγραφέας είδε τους «κόκκινους» εν δράσει στο «Άνφιλντ» μόλις για πρώτη φορά φέτος!  



Ένας Έλληνας στο Waterstones του Λίβερπουλ παρουσιάζοντας το βιβλίο του «The Social One», για τον Κλοπ!

Το βιβλίο κυκλοφόρησε στα ελληνικά τον Δεκέμβρη του 2020 και αυτό μεταφράστηκε στα αγγλικά και κυκλοφόρησε στις 20 Φεβρουαρίου του 2023 από τον κορυφαίο οίκο αθλητικών βιβλίων της Αγγλίας, Pitch Publishing, με τίτλο: «The Social One: Why Jurgen Klopp Was A Perfect Fit For Liverpool».

Η ιδέα ξεκίνησε πριν από μια τριετία και πιο συγκεκριμένα από ένα παιχνίδι με την Μπόρνμουθ, λίγο πριν ο κορονοϊός «χτυπήσει» την πόρτα της ανθρωπότητας κι αλλάξει τα πάντα…

Ο Μάριος Μάντζος κατάφερε ν’ αποτυπώσει τρομερά την ψυχοσύνθεση, τον αντίκτυπο του Γιούργκεν Κλοπ, την πόλη του Λίβερπουλ και την σχέση με τους οπαδούς, με τρόπο που φαντάζει απίθανο με δεδομένο πως δεν είχε βρεθεί ποτέ ξανά στο αγγλικό λιμάνι! Και μάλιστα, για πρώτη φορά, είδε παιχνίδι της Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ», το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, κόντρα στην Μπόρνμουθ! Αν μη τι άλλο, σημαδιακό…

Την περασμένη Πέμπτη, 17/08, ο Έλληνας συγγραφέας βρέθηκε στο Μέρσεϊσαϊντ και παρουσίασε το βιβλίο, το οποίο στα ελληνικά ήταν προϊόν αυτοέκδοσης και υπήρχε μια συνεργασία με τo Bookoo των Εκδόσεων Ψυχογιός.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Waterstones στο εμπορικό κέντρο Liverpool ONE που βρίσκεται στην «καρδιά» της πόλης και αποτελεί ύψιστη τιμή!

Την συζήτηση συντόνισε ο ιστορικός και παρουσιαστής Frank Carlyle. Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών», ανάμεσά τους και ο George Sephton, επί 52 έτη εκφωνητής του Anfield στους εντός έδρας αγώνες της Λίβερπουλ, αλλά και ο George Scott, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ υπό τις οδηγίες του Μπιλ Σάνκλι.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το «The Social One» σκιαγραφεί πώς και γιατί ο Γιούργκεν Κλοπ και η Λίβερπουλ είναι ένας μαγικός συνδυασμός, παρουσιάζοντας ψυχολογικές, κοινωνικές, ακόμη και πολιτικές πτυχές του Γερμανού.

- Εξηγεί πώς ένας άνθρωπος που δεν θα ψήφιζε ποτέ Δεξιά ταιριάζει απόλυτα στο σοσιαλιστικό κοινωνικοπολιτικό προφίλ της πόλης

- Ερευνά τον βαθύ δεσμό μεταξύ του Γερμανού και των οπαδών της Λίβερπουλ

- Περιγράφει πώς ο Κλοπ, με πίστη στις αρχές της συλλογικότητας και αληθινή αγάπη για το συνάνθρωπο, δημιούργησε ένα υπέροχο εργασιακό περιβάλλον

- Πραγματεύεται τη νοοτροπία του Κλοπ να μην τα παρατά ποτέ

- Αποδεικνύει γιατί ο Γερμανός αποτελεί την επιτομή του ηγέτη, παρέχοντας μαθήματα ζωής και τροφή για σκέψη σε όλους

- Εξηγεί γιατί ο Κλοπ αποτελεί τη μετενσάρκωση του αναμορφωτή της Λίβερπουλ Bill Shankly

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο για παραγγελία στην Amazon, καθώς και σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία της Αγγλίας και όχι μόνο.