Το «κλειδί» για τις νίκες της Άρσεναλ είναι να σκοράρει πρώτη, όπως το έκανε και στο Selhurst Park

Ζόρικη εξόρμηση, δύσκολη κατάκτηση των τριών βαθμών με ένα τέρμα, αλλά στο τέλος αυτό που μετράει είναι η διατήρηση του απόλυτου. Και αυτό επιτεύχθηκε με την Άρσεναλ να βρίσκει το «κλειδί» που της επιτρέπει να παίρνει όλους τους βαθμούς από μια αναμέτρηση. Όταν ανοίγει το σκορ εκείνη, δεν … κοιτάζει ποτέ ξανά πίσω.  



Το «κλειδί» για τις νίκες της Άρσεναλ είναι να σκοράρει πρώτη, όπως το έκανε και στο Selhurst Park

Οι «κανονιέρηδες» έγιναν μόλις η Τρίτη ομάδα στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ που κάνουν το 2x2 στις πρώτες αγωνιστικές του νέου πρωταθλήματος, μετά τις Μάντσεστερ Σίτι και Μπράιτον.

Η έξοδος στο Selhurst Park αποδείχθηκε τρομερά δύσκολη, είχε παγίδες, οι «κανονιέρηδες» έχασαν μεγάλες ευκαιρίες αλλά και έπρεπε να παραμείνουν συγκεντρωμένοι και απόλυτα προσεκτικοί.

Μάλιστα, έμειναν και με δέκα παίκτες στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά είχαν προλάβει να σκοράρουν από το σημείο του πέναλτι με τον Έντεγκααρντ, μετά την πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ προς τον Ενκέτια και την παράβαση που κέρδισε εκείνος.

Η Άρσεναλ από τον Ιανουάριο του 2022, έχει σημειώσει κάτι εντυπωσιακό, που φυσικά αποτελεί λόγο και για τον πρωταθλητισμό που έκανε την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Σε 36 παιχνίδια όπου έχει σκοράρει πρώτη, έχει αποφύγει την ήττα! Δεν έχει φύγει ποτέ από το γήπεδο χωρίς να έχει πάρει κάτι! Και στις 32 από αυτές τις περιπτώσεις πήρε τη νίκη! Έχει μόλις τέσσερις ισοπαλίες σε αυτά τα 36 ματς, ωστόσο, δείχνει πως όταν καταφέρει και πάρει την ψυχολογία του πρώτου γκολ, καταφέρνει να τελειώσει σωστά τη δουλειά.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης