Με νοοτροπία ηγέτη ο Ράις, κράτησε όρθια την Άρσεναλ και αναδείχθηκε MVP

Ο Ντέκλαν Ράις αποδέχεται πως πλέον… δεν είναι εκείνος η ακριβότερη μεταγραφή στα χρονικά της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά η νοοτροπία του και ο τρόπος που αντιμετώπισε το δύσκολο ματς της Άρσεναλ με την Κρίσταλ Πάλας, αποδεικνύουν στους «κανονιέρηδες» πως μαζί του, μπορούν ν’ ανεβάσουν ακόμα πιο ψηλά τον πήχη.  



Με νοοτροπία ηγέτη ο Ράις, κράτησε όρθια την Άρσεναλ και αναδείχθηκε MVP

Ο Άγγλος επιθετικός αστειεύτηκε στην τηλεοπτική του συνέντευξη λίγο μετά το 1-0 της Άρσεναλ στο Selhurst Park, όπου μάλιστα η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα έπρεπε στο τελευταίο 20λεπτο να διαχειριστεί και το αριθμητικό της μειονέκτημα.

«Είχα την ταμπέλα της ακριβότερης μεταγραφής για δυο εβδομάδες και μου την γκρέμισαν» είπε μετά και την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Καϊσέδο στην Τσέλσι. Ο Ράις ήταν «κολώνα» για τους «κανονιέρηδες» στην αναμέτρηση με τους «αετούς», παραλίγο να βγάλει εξαιρετική ασίστ στον Ενκέτια στο πρώτο μέρος, στήριξε όλο το κέντρο όταν έπρεπε να διατηρηθεί η ψυχραιμία και έλαμψε περισσότερο από κάθε άλλον.

Στο φινάλε, παρέλαβε το βραβείο του man of the match και τα λόγια του ήταν τέτοια που κάνουν το λονδρέζικο κλαμπ να σκεφτεί πως μαζί του, μπορεί πράγματι να ονειρεύεται τίτλους και επιτυχίες στο… πολύ άμεσο μέλλον.

«Όταν είσαι με 10 παίκτες και κοιτάζεις το ρολόι και έχεις ακόμα 20 λεπτά απέναντι σε μια τόσο νεανική ομάδα όπως είναι η Κρίσταλ Πάλας, καταλαβαίνεις ότι θα είναι δύσκολο. Όμως, σε τέτοιες έδρες και τέτοιες καταστάσεις οφείλεις ν’ ανταποκρίνεσαι αν θέλεις να πάρεις την Πρέμιερ Λιγκ» είπε ο Ράις και το σκεπτικό του είναι γεμάτο… ηγεσία, που μόνο καλό θα κάνει στην Άρσεναλ!

 

 

Κώστας Ζάλιαρης